L’ús de l’hidrogen en les piles de combustible a debat a l’Aula de Ciència i Tecnologia
El catedràtic de Química Física de la UA Enrique Herrero impartirà aquesta conferència en línia
Continua el seminari «Qüestions energètiques per a una transició ecològica i sostenible» de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la UA, amb una nova sessió «Empleo del hidrógeno en las pilas de combustible», a càrrec del catedràtic de Química Física de la UA, Enrique Herrero. La cita, en format en línia, tindrà lloc el pròxim dijous 10 de febrer, a les 19 hores, a través de Google Meet.
Enrique Herrero farà en la seua ponència una visió general de les piles de combustible, especialment d’aquelles que usen hidrogen com a combustible i els possibles usos d’aquestes, presentarà un esquema general del funcionament i els requisits que han de complir els diversos components d’aquestes per a un funcionament òptim, els avantatges i els inconvenients davant d’altres tecnologies. Així mateix, durant la xarrada s’oferirà una descripció breu de les tecnologies i de les possibles aplicacions pràctiques.
Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la UA. #AulaCiènciaUA.
Enrique Herrero
Doctor en Ciències Químiques per la Universitat d’Alacant (1995) va fer una estada postdoctoral a la Universitat de Cornell (EUA) durant els anys 1996 i 1997. Al seu retorn a Espanya, va obtenir una plaça de professor ajudant doctor en el Departament de Química Física de la Universitat d’Alacant, i va passar a professor titular d’universitat l’any 2000 i a catedràtic d’universitat l’any 2009. Té una àmplia experiència docent en tots els nivells universitaris. És autor de més de 230 publicacions científiques en l’àrea d’Electroquímica. La seua principal línia d’investigació és l’estudi del mecanisme de reaccions associades a les piles de combustible amb la finalitat d’obtenir millors catalitzadors.