L’equip de debat de la Universitat d’Alacant aconsegueix la tercera posició en el torneig nacional de debat Tres Cultures
El Club de Debat de la Universitat d'Alacant (CDUA) ha participat un any més en el torneig nacional de debat Tres Cultures, que ha tingut lloc en la Universitat de Còrdova, en el qual han participat estudiants d'universitats de tot Espanya que han hagut de posicionar-se sobre si s'hauria de centralitzar el sistema sanitari espanyol.
Una cita clàssica del calendari de debat que se celebra a Espanya i en el qual l'equip de la UA (format per Natalia Rodríguez, formadora; Ernesto García, introductor; Cristina Gutiérrez, refutadora 1; Loreto Martínez, refutadora 2 i Aingeru Muñoz, conclusor) ha aconseguit la tercera posició, que és la millor classificació de la història del Club de Debat de la UA en aquest torneig.
Tres Cultures
El torneig de debat Tres Cultures és un dels més antics del debat universitari espanyol i una de les dates clau en el circuit competitiu. Amb la participació en aquest torneig, l'estudiantat adquireix valors i habilitats com el lideratge, la comunicació, la cooperació, l'escolta, el pensament crític, el maneig del pànic escènic o la persuasió, habilitats més que necessàries per al seu futur professional. En aquesta competició només poden participar els estudiants que hagen començat la seua marxa en el debat eixe mateix curs acadèmic, de manera que, és una experiència que no es pot tornar a reviure. Pràcticament la totalitat dels millors oradors del panorama nacional han passat alguna vegada per Tres Cultures en la seua primera experiència i contacte amb el debat.
CDUA
El CDUA és el Club de Debat de la Universitat d'Alacant, una organització que depèn del Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació i del Consell d'Estudiants de la Universitat d'Alacant [CEUA]. És un club de competició nacional que ha participat en tornejos de nombroses universitats (Universitat de Còrdova, ICADE, UCAM, UPV) i que continua creixent per a representar la UA per les universitats de tot Espanya, i està format i organitzat completament per estudiants que, més enllà del que estudien, senten una devoció per l'oratòria, volen aprendre a parlar en públic o, simplement, els agrada debatre sobre qualsevol tema que se'ls pose davant. És precisament aquesta afluència d'estudiants de diverses carreres la que dona riquesa al club, perquè aporten els nombrosos punts de vista que fan guanyar debats.