elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Investigadors de la UA organitzen una eixida de busseig amb tub respirador al Cap de l’Horta

Investigadors de la UA organitzen una eixida de busseig amb tub respirador al Cap de l’Horta
  • En el marc del projecte ‘EXTREME-REEF. Investigació per a l’adaptació: Coneixent els efectes dels esdeveniments de climatologia extrema en els esculls costaners’ i el Dia Marítim Europeu

  • Les persones participants recopilaran informació sobre possibles espècies invasores i altres efectes del canvi climàtic

 

Demà, dissabte 21 de maig del 2022, investigadors del grup de Bioplastic Lab, pertanyents al Departament d’Ecologia i a l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi de la Universitat d’Alacant, organitzen una eixida de busseig amb tub respirador al Cap de l’Horta. L’acció, que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, forma part del projecte «EXTREME-REEF. Investigació per a l’adaptació: Coneixent els efectes dels esdeveniments de climatologia extrema en els esculls costaners» i el Dia Marítim Europeu.

Durant els dos anys del projecte EXTREME-REEF, que finalitza aquest mes de juny, l’equip d’investigació ha divulgat sobre el canvi climàtic i ha aplicat diferents formes de ciència ciutadana com xarrades i eixides de conscienciació. Aquesta vegada, organitzen una segona jornada a través del grup de voluntariat ambiental de la Universitat d’Alacant que coordina el Vicerectorat de Responsabilitat Social.

Recopilació de dades

Durant el matí del dissabte al Cap de l’Horta, les persones participants recopilaran informació sobre possibles espècies invasores i altres efectes del canvi climàtic, després d’una xarrada prèvia per a contextualitzar aquestes temàtiques. Les dades recopilades es pujaran de manera altruista a la xarxa de col·laboració marina Observadors del Mar, on experts de diferents centres d’investigació nacionals i internacionals en corroboraran la veracitat i les utilitzaran per a investigacions científiques relacionades.

A més, aquest voluntariat està inscrit com una de les activitats locals emmarcades en les jornades europees del Dia Marítim Europeu («European Maritime Day In My Country»), que tindran lloc des de l’abril fins a l’octubre del 2022, i en què participen 28 països. La Comissió Europea sobre Assumptes Marítims i Pesca organitza aquesta compilació d’activitats des del 2018, i hi inclou activitats de conscienciació i activisme oceànic.

Pujar