La investigació i la innovació en òptica es donen cita en la UA en una nova edició d’OPTOINNOVA
La IX edició d'aquesta trobada reuneix optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran reputació nacional i internacional
La Universitat d'Alacant acull els dies 24 i 25 de maig la IX edició d'OPTOINNOVA, una jornada científica en la qual participen optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran reputació nacional i internacional, i que aborda els temes més innovadors per a professionals i estudiants.
La trobada tindrà lloc la sala d'actes Alfredo Orts de la Universitat d'Alacant i serà eminentment presencial, encara que també es retransmetrà en directe per estríming, incloent-hi la possibilitat de poder visualitzar aquests continguts en diferit durant un mes. Per a fer-ho, a tots els inscrits se'ls proporcionarà un nom d'usuari i contrasenya per a accedir a les ponències en línia a través de la pàgina web d'OPTOINNOVA. Els cursos s'impartiran a grups més reduïts de manera exclusivament presencial.
Aquesta edició comença el divendres 24, en una jornada especialment dedicada a l’R+D+i de les empreses del sector òptic. A la vesprada, es mostraran els últims avanços que s'estan duent a terme en les clíniques oftalmològiques, i, posteriorment, grans grups i cadenes d'òptiques presentaran el seu model de negoci.
El dissabte 25 al matí s'impartiran dos cursos monogràfics d'interès clínic i amb gran aplicació pràctica, que estaran dedicats a tècniques avançades com l'OCT i la teràpia visual.
La jornada es completarà amb ponències convidades d'investigadors i clínics, i una conferència magistral sobre el paper de l'òptic-optometrista en la detecció precoç i la rehabilitació de malalties neurològiques.
Encara que pretenem que la participació en OPTOINNOVA 2024 siga eminentment presencial, les ponències del divendres i del dissabte OPTOINNOVA 2024 és una activitat reconeguda pel Col·legi d'Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana per a la bonificació per formació de la quota de l'any 2025 i acreditable pel Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes per a la validació periòdica col·legial si es completa una avaluació. També s'ha aconseguit el reconeixement d’1,5 crèdits ECTS per als estudiants del grau en Òptica i Optometria de la Universitat d'Alacant.
La trobada està organitzada pel Departament d'Òptica, la Facultat de Ciències i l’Escola de Negocis de la UA, i pel Col·legi Oficial d'Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana. Té el patrocini de diverses empreses del sector.