El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA conclou l’onzena edició amb 2.500 assistents
La UA iguala la xifra d’assistents de l’any passat, malgrat comptar amb una obra menys en el programa d’aquesta edició
El festival ha aconseguit mobilitzar 17.000 espectadors en els seus onze anys d’existència
La Universitat d’Alacant ha presentat el balanç total d’assistents al Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA després de finalitzar l’onzena edició, unes dades que ratifiquen l’èxit de participació amb un total de 2.500 assistents que han acudit a les set representacions teatrals que integraven el programa enguany.
Els organitzadors del festival detallen que aquesta dada d’assistència iguala la participació de l’edició passada, si bé el programa oferit aquest any incloïa set representacions teatrals en comparació de les vuit del passat any. A més, com a dada destacable, cinc de les set obres s’han representat amb entrades esgotades i l’aforament complet, i dues més al 95 %. En total, en onze anys d’existència, el festival ha aconseguit mobilitzar 17.000 espectadors, entre les edicions presencials i l’edició en línia del 2020.
La Universitat d’Alacant va posar en marxa el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia el juliol de 2013, una iniciativa que connectava el teatre clàssic amb l’entorn arqueològic del jaciment de l’Alcúdia. La fructífera iniciativa ha complit enguany l’onzena edició amb una programació integrada per set representacions teatrals, tres emmarcades en Teatre de l’Ensenyament (Las amazonas, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA; El rey Lear, amb la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández, i Odisea. Un viaje por las Ítacas, Arts Escèniques de l’IES Misteri d’Elx), i quatre més en el bloc de Teatre Professional (Coriolà, a càrrec de la companyia d’Eva Zapico; la Compañía Ferroviaria i el seu muntatge El trueque; Los mellizos de Verbo Producciones, i Antígona, de la Companhia do Chapitô).
Com a novetat enguany, la Universitat d’Alacant ha oferit com a activitat paral·lela i complementària al programa teatral un programa de visites temàtiques al jaciment, en horari previ a les representacions, en les quals es donaven a conèixer les restes arqueològiques més rellevants de la seua col·lecció museogràfica i les últimes novetats de la investigació que la UA desenvolupa al jaciment, de la mà de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la UA (INAPH).
En el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA col·labora la Generalitat Valenciana, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; l’Institut Valencià de Cultura; la Diputació Provincial d’Alacant, i l’Ajuntament d’Elx.