elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals

El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals
  • El Centre de Congressos d’Elx acull entre el 5 i el 7 de desembre la IV edició de CINECO que projectarà 17 documentals i 9 no-documentals en un esdeveniment en què participaran cineastes, científics i divulgadors de prestigi

MÉS FOTOS
El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals - (foto 2)
El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals - (foto 3)
El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals - (foto 4)
El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals - (foto 5)
El Festival d’Internacional de Cinema i Ecologia de la UA uneix art i ciència per a enfrontar els desafiaments ambientals - (foto 6)

La Universitat d’Alacant organitza del 5 al 7 de desembre la quarta edició del Festival Internacional de Cinema i Ecologia (CINECO) en el Centre de Congressos d’Elx. Aquest esdeveniment, que combina projeccions, ponències i activitats culturals, vol conscienciar sobre els desafiaments ambientals, des de la pèrdua de biodiversitat fins al canvi climàtic, utilitzant el cinema com a eina clau.

El festival inclou la projecció de 17 documentals i 9 curtmetratges procedents de 27 països, seleccionats entre gairebé 200 propostes internacionals. Entre les produccions destaquen obres que tracten problemàtiques com la contaminació, la conservació d’espècies i les tensions entre desenvolupament econòmic i sostenibilitat.

A més, les jornades estaran enriquides amb xarrades d’experts. La inauguració comptarà amb la investigadora Míriam Martínez Guirao, que reflexionarà sobre la relació entre art i naturalesa. El divendres, el cineasta José Ferulli parlarà sobre ecologia i pobles indígenes a Guatemala, mentre que la científica Alicia Montesinos tractarà la biodiversitat oculta. El dissabte, Luis Quevedo oferirà una xarrada sobre comunicació climàtica, seguida d’una anàlisi sobre cinema sostenible a càrrec d’Eva Marín i Marcos Altuve.

Roberto Rodríguez-Caro, director del festival i investigador del Departament d’Ecologia de la UA, va explicar: «CINECO no és només una trobada cultural; és un espai per a connectar ciència, cinema i societat. Cada projecció i ponència vol inspirar l’audiència perquè prenga consciència i actue pel futur del planeta».

L’esdeveniment finalitzarà amb la gala de clausura, que comptarà amb l’actriu Ana Arias i Teresa Cebrián, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. A més, hi haurà una representació teatral especial de La hija de Yemayá, que convidarà a reflexionar sobre els conflictes entre turisme i medi ambient. Durant la gala es lliuraran premis a les millors produccions.

Els treballs presentats han arribat des d’Espanya, Alemanya, Colòmbia, Turquia, Brasil, Grècia, Xile, Regne Unit, Indonèsia, Països Baixos, Suïssa, França, Suècia, Mèxic, Itàlia, Veneçuela, Estats Units, Estònia, Canadà, Iran, Portugal, Argentina, Macedònia del Nord, Hondures, Guatemala, el Marroc i Bèlgica.

El festival, recolzat per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx, destaca el compromís de la UA amb la sostenibilitat i l’ús de l’art com a vehicle de transformació social.

Pujar