Èxit del Demo Day d'ua:emprèn al Parc Científic d'Alacant
Durant la jornada s'han presentat més d'una desena de projectes sorgits al si de la UA amb solucions innovadores en sectors com la salut, la sostenibilitat, la intel·ligència artificial i l'economia circular
El Parc Científic d'Alacant (PCA) ha acollit amb gran èxit una nova edició del Demo Day d'ua:emprèn, un esdeveniment que ha posat en valor el talent emprenedor de base científica i tecnològica de la Universitat d'Alacant (UA). Durant la jornada, els projectes participants en els programes Lean CT i APTENISA, que proporcionen formació, mentoria i accés a xarxes d'inversió perquè els emprenedors puguen validar, desenvolupar i accelerar els seus projectes innovadors, han presentat les seues innovacions davant d'inversors, experts i representants de l'ecosistema emprenedor.
Els projectes participants han sigut:
- REverse VR: Creació d'entorn virtual per a la immersió individualitzada del tractament en els trastorns d'alimentació.
- DIAGNOSCAN: Sistema d'intel·ligència artificial en el núvol per a analitzar imatges mèdiques i proporcionar diagnòstics ràpids i precisos, optimitzant el temps dels professionals de la salut.
- SIGN4ALL: Comunicació sense barreres entre persones sordes i oients.
- RESTOTECH: Plataforma que revaloritza terres vegetals d'excavacions, connectant constructores amb empreses ambientals per a fomentar l'economia circular i la preservació de sòls fèrtils.
- ANTIWARMANT: Teixit amb tecnologia de refrigeració passiva per a implementació en uniformes laborals.
- NONNA: Assistent virtual que prediu la deterioració cognitiva en persones grans a través de l'anàlisi del llenguatge espontani, i permet, així, una detecció precoç i una millora la qualitat de vida.
- FLAMINGO HaloBioProducts: Producció de bacteriorruberina com a ingredient actiu antioxidant en productes cosmètics.
- NEST BIOCONTROL: Producció d'insectes autòctons i unitats mòbils per al control biològic de plagues en entorns agrícoles, forestals i urbans, promovent una solució sostenible i eficient.
- H-PROMetrics: Optimització de l'atenció sanitària mitjançant el desenvolupament d'eines d'avaluació basades en el pacient.
- FLOWCLIX: Eina digital per a pimes que facilita la captació i fidelització de clients a través de programes de fidelització, email màrqueting, automatització de processos i optimització de ressenyes en plataformes clau.
- MERS: Desenvolupament de solucions per a la restauració de fons marins.
Un esdeveniment per a connectar talent i inversió
El Demo Day no sols ha permès als emprenedors presentar els seus projectes, sinó que també ha servit com un espai de networking i generació de sinergies entre empreses emergents, inversors i experts del sector. Amb cada edició, ua:emprèn reforça el seu paper com a motor de l'emprenedoria de base tecnològica i científica a la província.
Durant l'acte, el director del Secretariat de Transferència de Coneixement de la UA, José Luis Todolí, ha destacat «el talent de la comunitat universitària és impressionant, i esdeveniments com el Demo Day demostren la capacitat dels nostres emprenedors per a transformar el coneixement en solucions innovadores amb impacte real. Des de la Universitat d'Alacant apostem fermament per l'emprenedoria com a motor de desenvolupament i, a través d'ua:emprèn, oferim als nostres investigadors, estudiants i egressats les eines necessàries per a convertir les seues idees en empreses viables. Agraïm el suport dels nostres col·laboradors i el compromís del Parc Científic en la consolidació d'aquest ecosistema emprenedor».