elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Set disciplines de la Universitat d’Alacant destaquen entre les millors del món en el rànquing de Shanghai

Set disciplines de la Universitat d’Alacant destaquen entre les millors del món en el rànquing de Shanghai
  • Destaca la posició del àrea de Turisme, que es troba entre las 50 millors

 

Set disciplines que s’imparteixen en la Universitat d’Alacant figuren en el rànquing mundial de matèries acadèmiques de Shanghai. Els estudis de Turisme de la UA ocupen un lloc privilegiat entre les millors opcions per a cursar-los, la posició 42 del món.

Les àrees d’Ecologia i Infermeria, situades en la posició 201-300; les de Química, Econòmiques i Salut Pública (301-400) i la d’Educació (401-500), també se situen en llocs destacats en aquesta classificació, una de les més prestigioses internacionalment, que cada any elabora la Universitat de Shanghai Jiao Tong (Xina) amb l’encreumanet de les dades de 4.000 centres d’educació superior.

El vicerector d’Estudis Qualitat i Llengües, Francisco Torres, ha assenyalat, a més, que la Universitat d’Alacant destaca també en el llistat general, que situa la institució alacantina en la posició 601-700. «El resultat obtingut per matèries en aquest any 2024 representa el reconeixement extern que som una institució cada vegada més consolidada en el panorama internacional, tant en la docència com en la investigació. En l’àmbit del Turisme hem tornat al top 50 mundial, hem consolidat la presència d’Infermeria i Ecologia en llocs molt elevats, i ens enorgulleix que altres disciplines que es desenvolupen en la UA com Química, Salut Pública o Educació hagen sigut reconegudes entre les millors del món» ha assegurat Francisco Torres. El vicerector ha volgut subratllar també la millora aconseguida en el camp de l’Economia «molt meritòria davant de la forta competència de les escoles privades de negocis en aquest àmbit», ha assegurat.

Francisco Torres manifesta també la satisfacció pels èxits aconseguits «en un context d’infrafinançament pressupostari, la qual cosa posa més en evidència, més aïna, el mèrit dels nostres grups d’investigació» i reconeix la important labor feta per la Unitat Tècnica de Qualitat de la UA, responsable de la recollida i enviament de la informació per als rànquings.

El Rànquing Acadèmic d’Universitats del Món (ARWU) va ser publicat per primera vegada  al juny de 2003. ARWU utilitza sis indicadors objectius per a classificar les universitats del món: nombre d’alumnes que han guanyat un Nobel o la Medalla Fields (10%), professors amb Nobel o Fields (20%); cites d’investigadors (20%); articles en Nature i Science (20%), rendiment acadèmic per càpita (10%) i treballs en el Science Citacion Index Expanded and Social Science Citacion Index (20%). Per a aquesta edició 2024, la Universitat Jiao Tong ha analitzat més de 2.500 institucions d’educació superior i n’ha publicat les 1.000 millors.

Pujar