elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El curs comença a la UA amb una nova edició de l’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació

El curs comença a la UA amb una nova edició de l’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació
  • El pròxim 27 de setembre, docents i estudiants faran més o menys 60 activitats com a experiments, tallers, música, teatre, exposicions i multitud de jocs

  • El campus acollirà en horari de matí sessions per a escolars de secundària i FP prèvia inscripció i, a partir de les 18 hores, l’esdeveniment s’obrirà per a tots els públics

MÉS FOTOS
El curs comença a la UA amb una nova edició de l’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació - (foto 2)
El curs comença a la UA amb una nova edició de l’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació - (foto 3)

 

La Universitat d’Alacant (UA) inicia el nou curs fidel a la seua cita amb l’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació, el seu major esdeveniment de divulgació de la ciència liderat pel Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica. Amb més o menys 60 activitats de totes les àrees de coneixement, aquesta edició tindrà lloc el pròxim divendres 27 de setembre de 2024.

En aquesta ocasió, més de 700 persones entre personal investigador, estudiants i personal de suport participaran en aquesta gran fira de la ciència que convida a tota la societat a gaudir d’experiments, teatre, música, tallers, demostracions científiques, exposicions, observacions científiques i multitud de jocs. Després de l’èxit d’acollida de l’any anterior, el campus de la UA torna a oferir en horari de matí, d’11 a 14 hores, una programació per a estudiants de centres de secundària i FP, prèvia inscripció, i des de les 18 hores, l’esdeveniment serà de lliure accés amb activitats per a tots els públics.

«Es tracta d’una edició molt enriquida, en la qual s’ha ampliat el nombre d’activitats que estem segurs que faran gaudir a grans i menuts. Gràcies a tot el personal investigador i serveis per sumar-vos a aquesta iniciativa que cada any guanya en nombre de visitants», ha assenyalat María Jesús Pastor Llorca, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA, en una reunió celebrada aquest matí a la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat i Serveis Generals amb part del personal de la UA que participa en aquesta edició.

La més important cita amb la divulgació científica de la Universitat d’Alacant comptarà amb més de 45 estands col·locats la zona central del campus, al voltant del Rellotge de Sol de l’Escola Politècnica Superior, l’Hangar, la Torre de Control i l’edifici de Rectorat. Experiments, tallers o jocs sobre salut, òptica, humanitats, física, química, gènere, sociologia, enginyeria, robòtica, economia, dret, astronomia, informàtica, matemàtiques, filologia, biologia, geografia, ecologia o arqueologia són només una petita mostra de tot el que acollirà aquest espai dedicat a acostar la ciència d’una manera pràctica i lúdica. El detall de les activitats pot consultar-se en aquest enllaç.

Activitats fora del campus

Més enllà del campus de Sant Vicent del Raspeig, la Universitat d’Alacant també oferirà a l’Estació Científica Font Roja Natura UA–Alcoi un taller sobre rastreig de vertebrats per a la conservació i l’educació ambiental, que inclou un taller d’elaboració de petjades mitjançant motles i identificació de rastres en laboratori.

Per part seua, «Ciència a les fosques en el MUBIO: l’altra cara de la biodiversitat», és la visita guiada que es durà a terme al Museu de la Biodiversitat de la UA a Ibi i que inclou un taller divulgatiu d’observació d’insectes.

Les activitats organitzades en la UA pel Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, a través d’UA Divulga, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I), compten amb el suport de la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Science GTS

L’European Researchers’ Night-Nit de la Investigació 2024 de la Universitat d’Alacant forma part del projecte «Science Goes To School» (Science GTS), esdeveniment associat a la iniciativa «MSCA and Citizens» de la Unió Europea, finançada en el marc de les accions Marie Skłodowska Curie amb identificador de la convocatòria HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01. Science GTS compta amb les universitats i les entitats més representatives de la investigació i la divulgació científica de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia.

Pujar