Compromís proposa que Alacant siga la primera Ciutat Zero en discriminació cap a la comunitat gitana
El Grup Municipal de Compromís elevarà una moció al ple del dijous, que compta amb el suport conjunt de la resta dels grups municipals, perquè Alacant siga la primera ciutat que s'adhereix a la campanya de sensibilització 'Partir de Zero', contra la discriminació cap a la comunitat gitana, posada en marxa per la Fundació Secretariat Gitano (FSG).
Aquesta iniciativa, que defensarà en el ple la portaveu adjunta de Compromís María José Espuch, planteja la situació de la comunitat gitana i la desigualtat d'oportunitats en moltes facetes de la seua vida, com els estudis, l'accés al mercat laboral o a l'habitatge.
"Per aquest motiu milers de gitanos i gitanes han de remuntar, cada dia, un camí ple de prejudicis, desconfiança i rebuig només per a poder començar des del mateix punt que la resta", arreplega aquesta moció.
És per açò, que des de la FSG, es planteja la necessitat de 'PARTIR DE ZERO', amb l'objectiu que "cap persona haja de recórrer el camí de la desigualtat, i en la qual tothom compte amb les mateixes oportunitats, perquè la igualtat és PARTIR DE ZERO"
Així, aquesta proposta arreplega un decàleg perquè Alacant es convertisca en una 'Ciutat Zero', en la qual:
1.- Ningú partisca amb desavantatge perquè tothom tinga les mateixes oportunitats, sense importar la seua ètnia, gènere, orientació sexual, nacionalitat o religió.
2. Les lleis protegisquen als ciutadans i ciutadanes, i garantisquen la igualtat de totes les persones.
3. Les seues institucions siguen inclusives i treballen perquè totes les persones tinguen els mateixos drets i obligacions.
4. Els seus governants siguen sensibles a les injustícies, i les seues polítiques fomenten la igualtat.
5. Els mitjans de comunicació oferisquen una imatge justa de tots els ciutadans i les xarxes socials rebutgen els discursos d'odi.
6. Les empreses d'una Ciutat Zero valoren als seus treballadors per les seues competències i la seua formació, i no per la seua ètnia, gènere o característiques personals.
7. Els seus col·legis i centres educatius s'enriquisquen amb la diversitat i fomenten el respecte entre tot l'alumnat.
8. L'habitatge siga un dret, i els prejudicis no impedisquen que la ciutadania accedisca a ella.
9. En els comerços i llocs d'oci d'una Ciutat Zero tothom siga benvingut, i ningú siga tractat amb humiliació, sospita o rebuig.
10. Els ciutadans d'una Ciutat Zero estiguen orgullosos de la seua diversitat i siguen respectuosos amb els altres, perquè aquests valors contribueixen al seu benestar i felicitat.