Compromís demana al Bipartit de Alacant que escolte la demanda de les entitats socials de retirar “l'Ordenança de la Vergonya”
Bellido: "Barcala no pot seguir amb aquesta infàmia. És una vergonya seguir amb la seua tramitació en una situació tan terrible que colpeja especialment a les persones més vulnerables"
Compromís per Alacant ha demanat al Bipartit que escolte la demanda de les entitats socials i retire l'Ordenança de la Vergonya que multa amb fins a 3.000 euros a les persones que viuen al carrer.
Els regidors de Compromís, Natxo Bellido i Rafa Mas, han acompanyat i mostrat el seu suport aquest matí a les entitats socials i sindicals que s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament per a protestar per la intenció del Bipartit de dretes de seguir amb la tramitació de l'Ordenança de la Vergonya.
Des de la coalició progressista valoren que PP i Ciudadanos han de fer cas del crit de protesta unànime de les entitats socials i fer marxa enrere a un projecte d'ordenança que, en paraules de Bellido "és injusta, inútil i antisocial i que en uns moments de crisis com els actuals resulta fins i tot cruel. Barcala no pot seguir avant amb una mesura que marcarà de manera inesborrable el seu govern, i Ciudadanos tenen el deure d'apartar-se i impossibilitar que se seguisca avant amb aquesta mesura si vol que prenguem de debò la seua posició política en el Bipartit i la seua volta a la moderació. Aquesta mesura, a més de la seua profunda inutilitat, només és possible defensar-la des d'una ideologia profundament reaccionària i una actitud política demagògica i curtterminista".
"Més enllà del sainet que està protagonitzant Ciudadanos amb la negociació pressupostària, seria molt més transcendent parar els peus al PP en un projecte d'ordenança davant el qual només podria estar còmode l'ala més dura del PP i els ultres de VOX", ha explicat Bellido. Així mateix, des de Compromís recorden que continuen esperant resposta de la Regidoria d'Igualtat davant la seua demanda d'un informe de gènere sobre un projecte d'ordenança que equipara a les dones explotades sexualment i els seus clients o explotadors.
Així mateix, Rafa Mas, ha tornat a denunciar el col·lapse dels recursos residencials de les persones sense llar que necessiten de programes de suport i seguiment i la possibilitat de tindre tant recursos d'estada diària com espais segurs per a passar la nit. Més enllà de les condicions especials de l'actual situació de pandèmia, que haurien d'impedir que hi haguera persones dormint al carrer, s'han de posar recursos estables per a garantir uns serveis mínims cap a aquest col·lectiu de persones vulnerables. Com ha afirmat Rafa Mas "la trista notícia de la recent mort d'Isabel, que dormia en una botiga enfront del CAI, ha d'alertar de la urgència de prendre mesures i solucions amb les persones sense llar. Hem de col·laborar amb les entitats que treballen amb les persones sense llar, construir i posar en marxa el CIBE del Tossal i ampliar la capacitat del CAI que no pot donar proveïment a les més de 300 persones que en aquests moments viuen i dormen al carrer. Cal fer moltes coses, però cap d'elles tenen a veure amb aqueixa espècie de codi penal alacantí en forma d'ordenança que pretén portar avant el Bipartit per a vergonya de tota la ciutat".