elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença una nova edició de les jornades #PrimaveraMusical en la UA

Comença una nova edició de les jornades #PrimaveraMusical en la UA
  • Un ampli programa d’activitats, de març a juny, amb tallers, concerts, xarrades, taules redones, documentals, pòdcast i experiències didàctiques al voltant de la música valenciana

  • Les jornades comencen el pròxim dijous 6 de març amb la presentació del llibre Sempre a la contra i avant sobre les cançons del grup ZOO, i Beatles Naked Pòdcast, amb Pau Bou i Borja Granell

MÉS FOTOS
Comença una nova edició de les jornades #PrimaveraMusical en la UA - (foto 2)
Comença una nova edició de les jornades #PrimaveraMusical en la UA - (foto 3)

El Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant presenta la cinquena edició de les jornades #PrimaveraMusical amb un ampli programa d’activitats, de març a juny, que inclou tallers, concerts, xarrades, taules redones, documentals, pòdcast i experiències didàctiques al voltant de la música valenciana, en col·laboració amb l’alumnat de Voluntariat Lingüístic.

L’acte inaugural de les jornades tindrà lloc el pròxim dijous 6 de març, a les 16.30 hores, ala sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la UA, amb les intervencions de Rosabel Roig, vicerectora de Formació Permanent i Llengües, Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària, i Luis Miguel Fernández, director del Cefire d’Alacant.

Després de la benvinguda institucional, a les 17 hores, s’iniciarà la jornada amb la presentació del llibre Sempre a la contra i avant (Sembra Llibres) que arreplega la història del grup ZOO, recentment retirat dels escenaris, a través de les seues cançons. L’autor del llibre, Josep Vicent Frechina, desgranarà la trajectòria i les històries d’aquelles lletres tan treballades. La sessió inaugural continuarà amb l’emissió en directe del pòdcast Beatles Naked Pòdcast, a les 18 hores, amb Pau Bou i Borja Granell. Aquest pòdcast ha reunit al bo i millor de l’escena musical valenciana per a parlar dels Beatles, de les seues cançons i els seus discos. En aquest capítol tindran com a convidats Voro Tur (Enderrocks) i Raül Carricondo (Mugroman).

El grup ZOO protagonitzarà altres dues activitats de la programació, el 3 d’abril en la sala d’actes de la Facultat d’Educació de la UA: l’experiència didàctica «ZOO: trencant barreres lingüístiques» (16.45 h) contada en primera persona per la professora Vània Muñoz i per una de les seues alumnes, Sofía Galletero, que van treballar amb la cançó «Estiu» i van fer un videoclip que imitava l’original, des del seu institut a Munera (Albacete). I la projecció del documental Sobreviure a l’incendi (18 h), dirigit per Josep Pitarch (antic integrant també de grups com Obrint Pas o la BKS), qui mantindrà un col·loqui amb el públic després de la projecció.

Concerts i tallers

Com detallen els organitzadors, la música en directe és un altre dels punts forts de la programació, que no pot faltar en aquestes jornades. En aquesta edició, han programat dos concerts del Cicle de cançó d’autor Barnasants: el primer amb l’alcoiana Seserino (13 de març. 19 h); i el segon amb la benissera Abril (15 de maig. 19 h) a més alumna de la UA. Les dues actuacions, a El Baresito (c. Major, 25; Sant Vicent del Raspeig) comptaran amb un col·loqui amb el públic. Pel que fa a tallers, torna a programar-se el taller de balls electrònics (27 de març. 18 hores. MUA) coordinat per Anna Valor Blanquer i el grup Faixa. Prèviament, a les 17 hores, també al MUA, Laia Valor, del grup de ball Les Postisses, presentarà el llibre Sarau (Caliu editorial), en el qual s’arrepleguen escrits de diversos col·lectius que participen de la cultura popular com una eina de transformació social. Víctor Camarasa i Esther das Luras impartiran el taller «Glosses i cant improvisat» (dijous 13 de març. 17 h. El Baresito) i la periodista i comunicadora Lorena Escandell (15 de maig. 19 h. El Baresito) serà l’encarregada d’impartir el taller «D’allò visible a l’invisible. Com detectar el masclisme en la música».

Com sona l’ESO

(8 d’abril. De 16 a 20 h. Sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer)

El projecte «Com sona l’ESO» protagonitzarà una sessió completa de les jornades, organitzat pels departaments de música d’IES del País Valencià, Catalunya i de les Illes. Aquesta activitat reunirà a l’escenari més de 1.500 alumnes cantant i ballant, una activitat coordinada per Josep Alcover i Paqui Cano.

Pujar