elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Navarro presideix a Badajoz el Seminari CRUE-Gerències 2025

Amparo Navarro presideix a Badajoz el Seminari CRUE-Gerències 2025
  • Responsables de totes les universitats espanyoles debaten a la Universitat d'Extremadura els reptes de la gestió i modernització universitària

MÉS FOTOS
Amparo Navarro presideix a Badajoz el Seminari CRUE-Gerències 2025 - (foto 2)
Amparo Navarro presideix a Badajoz el Seminari CRUE-Gerències 2025 - (foto 3)

 

La Universitat d'Extremadura acull des d'ahir el Seminari CRUE-Gerències 2025, que presideix la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro. Igual que el juny de 2024 en la UA, la trobada ha aplegat gerents i responsables d'administració de les universitats associades a la CRUE per a debatre sobre els principals desafiaments en la gestió universitària.

L'acte inaugural va tenir lloc ahir a la vesprada a la Facultat de Ciències de la Documentació i Comunicació de Badajoz, amb la presidència del rector de la Universitat d'Extremadura, Pedro M. Fernández Salguero, que va remarcar el paper fonamental de la gestió universitària en la millora de l'educació superior. Per part seua, la rectora de la Universitat d'Alacant, que va prendre la paraula en qualitat de presidenta de CRUE-Gerències, va destacar la rellevància dels gerents dins de l'estructura universitària, dels quals va assegurar que «són una de les figures més importants en les nostres universitats» i va recordar que la CRUE «integra tant universitats públiques com privades, de manera que abasta tot el sistema universitari espanyol», va indicar.

A més, Navarro ha explicat que en el programa configurat per a les jornades de 2025 s'han triat «temes clau com les assessories jurídiques universitàries i els encàrrecs de gestió».

L'acte va comptar també amb la intervenció de la consellera d'Educació, Ciència i Formació Professional de la Junta d'Extremadura, María Mercedes Vaquera, que va assegurar: «Estic d'acord amb la rectora que les gerències exerceixen un paper fonamental. La seua tasca és clau per al sosteniment de la universitat i l'optimització dels recursos», ha declarat.

Per part seua, el gerent de la Universitat d'Extremadura, Juan Francisco Panduro, va expressar la seua satisfacció per acollir aquesta trobada. Va destacar la rellevància d'aquests espais de debat que, en aquesta ocasió ha comptat «amb la presència de cinquanta representants d'universitats espanyoles». «Aquestes reunions del sistema universitari espanyol són clau per a no quedar-nos arrere i continuar avançant junts en la mateixa direcció», va concloure.

Durant la trobada, el secretari general d'Universitats, Francisco García Pascual, que va intervenir de manera telemàtica, va informar, entre altres qüestions, de la modificació del Reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement i autorització d'universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris. García Pascual va destacar la importància de preservar la qualitat del sistema universitari espanyol. «El nostre sistema és una història d'èxit, amb una docència i investigació de qualitat reconegudes per la ciutadania. No el volem perdre», va assegurar.

Pel que fa al creixement d'universitats privades a Espanya, sosté que «aquesta expansió ha de ser ordenada, ha de garantir que totes complisquen els estàndards de qualitat i que l'accés a l'educació universitària mantinga la igualtat d'oportunitats». García va concloure la seua intervenció assenyalant que es reforçaran les exigències en l'àmbit del professorat i la solvència econòmica de les universitats privades per a assegurant-ne la sostenibilitat. «Es tracta de defensar tot el que ha fet bé el nostre sistema universitari» va remarcar.

El Seminari CRUE-Gerències 2025, que conclou avui, ha comptat amb ponències i taules redones en les quals experts i responsables universitaris han debatut sobre les millors pràctiques en gestió, en un fòrum que busca promoure la modernització i l'enfortiment de les universitats espanyoles. L'esdeveniment ha reunit representants tant d'universitats públiques com privades, reflectint la diversitat i riquesa del panorama universitari espanyol. La participació de responsables de gestió de les dues tipologies d'institucions permet abordar els desafiaments comuns des de perspectives diferents, a més de fomentar un diàleg enriquidor sobre les millors estratègies d'administració en l'àmbit de l'educació superior.

La Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE) és una associació sense ànim de lucre creada el 1994 i, a hores d'ara, la formen un total de setanta-set universitats, de les quals cinquanta són públiques i vint-i-set, privades. La CRUE representa al conjunt de les universitats espanyoles que en formen part, fomenta la cooperació entre aquestes i les administracions públiques, i les relacions amb les universitats estrangeres i amb els agents socials.

Pujar