elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnat de seixanta centres educatius mostren en la UA les seues creacions artístiques per la igualtat en CoeducART 2024

Alumnat de seixanta centres educatius mostren en la UA les seues creacions artístiques per la igualtat en CoeducART 2024
  • Aquesta iniciativa vincula l’art amb la promoció de la igualtat entre dones i homes i el rebuig a la violència de gènere

  • CoeducART ha rebut el Premi d’Igualtat 2024 de la UA en categoria col·lectiva per la seua tasca

 

La Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant (UA) acull fins al pròxim 17 de maig l’exposició CoeducART 2024, que aplega materials artístics de seixanta centres educatius de la província d’Alacant que han participat en aquesta iniciativa que vincula l’art amb la promoció de la igualtat entre dones i homes i el rebuig la violència de gènere.

L’exposició, inaugurada aquest dimecres per la vicerectora d’Igualtat Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar, forma part d’aquesta iniciativa educativa del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STPV), dirigida a l’alumnat de primària, secundària i cicles formatius i que compta amb la col·laboració de la Facultat d’Educació de la UA.

Uns cinc mil alumnes han realitzat creacions artístiques amb materials molt diversos, ja que la mostra reuneix treballs d’alumnat de diferents edats i nivells educatius, i hi han contribuït no sols des de diferents centres educatius de les diferents comarques, sinó també des de l’estudiantat de la Facultat d’Educació.

Tots ells tenen el mateix fil conductor, que és la defensa i promoció de la igualtat, la visibilització de les dones en tots l’àmbits i el rebuig a la violència de gènere.

CoeducART ha rebut enguany el Premi d’Igualtat de la UA en l’apartat col·lectiu. Amb aquest reconeixement, la UA vol premiar el treball realitzat en aquesta iniciativa els últims anys. Aquest projecte va nàixer a la província d’Alacant, i posteriorment s’hi van sumar centres de les províncies de Castelló i de València. El seu origen es basa en el convenciment que els centres educatius han de ser exemple d’igualtat, tolerància, respecte, equitat i inclusió”.

En la presentació de l’exposició es van poder veure diferents vídeos amb contingut de les edicions anteriors de l’exposició. Així mateix, un grup d’alumnes de la Facultat d’Educació va presentar el seu treball, pràctica de la seua assignatura, emmarcat en l’activitat CoeducART.

Pujar