La UA aferma relacions amb la Universitat romanesa d’Oradea i amb el Museu Tarii Crisurilor de la localitat
Una delegació de la UA ha mantingut una trobada institucional amb el rector romanès i el degà de la Facultat de Medicina i Farmàcia, i una reunió amb el director del museu Tarii Crisurilor, de la localitat
La participació de l’Aula de Teatre de la UA en el Programa Intensiu de Mobilitat Internacional a Oradea la setmana passada, ha propiciat aquestes trobades paral·leles
La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant, Catalina Iliescu, qualifica d'«exitosa i molt productiva» la participació de l’Aula de Teatre de la UA en el programa Intensiu de Mobilitat Internacional (BIP), a la ciutat romanesa d’Oradea la setmana passada, un programa molt ambiciós de treball interdisciplinari i multilingüe, organitzat per les universitats d’Oradea (Romania), Pàdua (Itàlia) i Alacant.
Iliescu detalla que els participants en aquest programa BIP a Oradea han dut a terme una agenda repleta d’activitats, ponències i visites de treball, a més d’assistir a la presentació del volum col·lectiu editat sota el segell de l’Acadèmia Romanesa. La setmana va finalitzar amb un col·loqui d’exposició de conclusions i tancament del projecte. El 9 d’abril, inclosa en l’agenda de treball, l’Aula de Teatre de la UA va representar al Teatre Regina Maria d’Oradea, amb subtítols en romanès, l’obra La Història del comunismo contada per a malalts mentals de Matei Visniec, traduïda i dirigida per Francesc Sanguino. Tant els assajos previs com l’espectacle van estar a càrrec de l’assistent de direcció, la doctoranda de la UA Elizabeta Domínguez. El públic i la direcció del teatre van felicitar la UA pel seu elenc i per la gran faena que el Vicerectorat de Cultura fa al servei de la formació universal a través del teatre.
D’altra banda, la vicerectora explica que l’estada ha servit també per a afermar llaços institucionals amb la Universitat d’Oradea, on una delegació de la UA, integrada per Iliescu i els professors Elena Ronda i José Miguel Sempere, ha mantingut una trobada institucional amb el rector Constantin Bungau i amb el degà de la Facultat de Medicina i Farmàcia, Florin Bodog. La trobada ha establit les bases per a un futur intercanvi de professorat, estudiants i la posada en marxa de projectes d’investigació conjunts.
D’altra banda, Catalina Ilescu va visitar el museu Tarii Crisurilor, on es va entrevistar amb el director, el professor Gabriel Moisa, per a identificar futures vies de col·laboració en matèria de creativitat artística i de posada en valor de resultats científics en el camp de l’arqueologia. El museu d’Oradea també ofereix models de custòdia i conservació d’arxius documentals que el director del servei d’arxiu i registre UA, Emilio Rosillo, també integrant de l’Aula de Teatre de la UA, va aprofitar per a conèixer.