Més de 1.200 alumnes han participat aquest curs en els seixanta tallers didàctics impartits pel MUA
Dissabte va tenir lloc el lliurament de premis del 22 Concurs de Tallers Didàctics
El cap de setmana passat, el Museu de la Universitat d’Alacant va celebrar l’acte de lliurament del seu tradicional Concurs de Tallers Didàctics, que arriba a la 22a edició. Durant el curs acadèmic 2021/2022 hi han participat 1.223 alumnes d’educació primària, secundària i batxillerat, procedents de 22 centres educatius de la província, en els més de seixanta tallers didàctics impartits pel MUA.
La gala de lliurament de premis reconeix les millors creacions realitzades en els tallers didàctics que enguany s’han concedit a 74 participants. El MUA ha impartit més de seixanta tallers amb tres propostes temàtiques: dues relacionades amb l’exposició Corpografies. El cos en la col·lecció del MUA, amb experiències multisensorials per als més menuts i la creació de mapes corporals de les emocions per als més grans; i una tercera vinculada a la mostra Mulier, mulieris, que treballava sobre aspectes relacionats amb la temàtica de la dona: identitat femenina, imposicions de bellesa, objectualització del cos, violència masclista, homenatge a dones il·lustres, maternitat, visibilització del treball de les dones al llarg de la història, etc., amb el ferm propòsit d’impulsar i reforçar valors d’igualtat, respecte i llibertat.
Els responsables de l’Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, afirmen que «després de dos anys de pandèmia, el curs 2021-2022 ha sigut el del retorn a la presencialitat i el retrobament. Per als que formem l’Àrea Didàctica del MUA, poder acollir en el museu els diferents grups dels centres educatius de la província s’ha convertit en motiu d’alegria i emoció». Navarro i Alpañez afigen que «des de que al febrer de 2000 va nàixer l’Àrea Didàctica del MUA, hem tingut clar que els tallers didàctics són l’eina més eficaç per a acostar, sensibilitzar i fer comprensible la creació contemporània. Estem convençuts que l’educació artística és el millor mitjà per a la reflexió i l’expressió de les idees, les emocions i els sentiments. Així que la nostra motivació màxima ha sigut dotar els participants dels instruments necessaris per a comunicar-se a través de la plàstica».