L'Ajuntament presenta alternatives per a urbanitzar en Capicorb en les al·legacions al PATIVEL
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ja ha donat a conèixer el contingut de les al·legacions que presentarà al Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral- PATIVEL de la Generalitat Valenciana. Tècnics especialistes contractats per l'Ajuntament i tècnics municipals van explicar ahir a veïns i afectats, en una reunió informativa, en què es basen aquestes al·legacions. En primer lloc, l'Ajuntament sol·licita a la Generalitat que no s'aplique el PATIVEL, al carèixer d'aspectes fonamentals com estudis de viabilitat que justifiquen les restriccions constructives que proposa o valoracions econòmiques per indemnitzar els propietaris que es veuen perjudicats. Davant d'aquesta situació, es convida a una reflexió a la Generalitat Valenciana perquè permetisca a l'Ajuntament buscar solucions concretes a la urbanització i no no aplique únicament un criteri regional a l'hora d'estudiar possibles plans urbanístics. A més, en les al·legacions es fonamenta aquest argument presentant possibles alternatives, com reordenar la urbanització en Capicorb creant una gran zona verda al costat de la desembocadura del riu Sant Miquel i concentrant les edificacions en un espai central. Els propietaris amb terrenys en les zones verdes o a primera línia de mar traslladarien el seu aprofitament urbanístic a la zona urbanitzable. D'aquesta manera, tal com van explicar els tècnics, "s'aconsegueix una solució menys agressiva que la proposta del PATIVEL que desclasificaba el terreny urbanitzable i, a més, cap propietari es veu perjudicat" i al mateix temps "es mantenen els objectius que busca el PATIVEL, amb finestres obertes al mar i protecció mediambiental".
Les al·legacions demanen també que el desenvolupament dels sòls per a usos hotelers previstos en les R-25 i R-11 estiga subjecte a terminis, és a dir, que si no es presenten iniciatives per al seu desenvolupament en un termini determinat, passe a sòl residencial. Una altra al·legació demana que les platges del Carregador, Romana i Moro, que el PATIVEL classifica com naturals, es consideren urbanes, a l'estar inscrites en l'entramat urbà i, d'aquesta manera, es puguen mantenir activitats que s'han desenvolupat tradicionalment.
L'Alcalde Francisco Juan va explicar davant els veïns que "aquestes són unes al·legacions molt estudiades i tècnicament perfectes en què li diem a la Generalitat que seguirem respectant el medi ambient però que la solució no és paralitzar tota acció urbanística, com ells proposen" i instava a tots els grups municipals a "anar junts per aconseguir que ens done el vistiplau a aquestes al·legacions i el nostre poble no es veja perjudicat".