elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre sol·licitarà tornar a optar al Pla Edificant per a ampliar el CEIP La Mola amb preus actualitzats

Alcalà-Alcossebre sol·licitarà tornar a optar al Pla Edificant per a ampliar el CEIP La Mola amb preus actualitzats
  • Continua la tramitació per a homologar la guarderia d'Alcalà com a Escola Infantil

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, i l'edil d'Educació, Selene Blázquez, han aclarit dues qüestions d'interès en matèria d'infraestructures educatives en la localitat. D'una banda, en quin punt es troba el projecte d'ampliació del CEIP La Mola, a través del Pla Edificant i, per una altra, com s'ha desenvolupat la tramitació per a homologar la guarderia d'Alcalà com a Escola Infantil.

En el cas del Pla Edificant, s'ha explicat que, després d'haver declarat deserta l'adjudicació de l'obra en renunciar l'única empresa presentada, l'Ajuntament deurà ara sol·licitar l'actualització de preus –ja que el motiu de la renúncia ha estat el desfasament del preu d'adjudicació respecte als preus de mercat actuals del sector de la construcció- i la Generalitat Valenciana reatorgar la delegació de competències. L'Alcalde Francisco Juan ha explicat que “al setembre de 2021 ja vam veure que els preus havien pujat i vam traslladar la nostra preocupació a la Conselleria d'Educació però es va considerar que la tramitació havia de continuar i anar a l'adjudicació de l'obra. Amb el nou increment dels preus, l'adjudicació ja ha estat inviable” i insistia que “seria molt més ràpid i útil que la Conselleria augmentara la dotació econòmica sense haver de tornar a començar des d'un principi tota la tramitació, com succeirà ara”. Per part seva, l'edil d'Educació, Selene Blázquez, incidia en què “són tramitacions molt llargues, ja que va començar en 2018, vam estar 25 mesos perquè ens donéssen  el vistiplau a l'avantprojecte, amb successives subsanacions; després una empresa va recórrer la licitació de la redacció del projecte i, en total, portem quatre anys amb tot el procés” i recordava que “per a un Ajuntament com el nostre suposa emprar molts mitjans humans i tècnics ja que ens encarreguem de tota la tramitació”.

Respecte a l'homologació de la guarderia d'Alcalà, l'edil ha explicat que, per part de l'Ajuntament, es va presentar una primera sol·licitud al gener de 2021 que va ser rebutjada al juliol de 2021 per la Conselleria perquè els serveis no eren accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. A continuació, es va presentar una altra sol·licitud optant per ampliar l'espai sumant la planta superior, per a garantir major capacitat i al mateix temps aportant noves solucions a la problemàtica de l'accessibilitat. De nou, la sol·licitud va ser rebutjada per la Conselleria i actualment, per part dels tècnics, s'estudien noves solucions per a complir amb tots els requisits per a què s'aprove l'homologació. “Si no es va fer l'obra indicada per a la primera sol·licitud va ser perquè vam considerar més útil i profitós augmentar la capacitat de l'edifici”, ha destacat la regidora d'Educació que ha recordat “les ajudes que s'atorguen, tant a l'empresa que la gestiona, com a les famílies, en total 38.400 euros a l'any  als que sumarem els 43.000 euros en els quals està quantificada l'obra, que es realitzarà quan estiga aprovada per la Conselleria”.

Per part seua, l'Alcalde Francisco Juan ha recordat que “si la Generalitat Valenciana hagués complert la seva promesa de tenir aules 2-3 anys en tots els centres públics de la Comunitat Valenciana no hauríem de buscar alternatives per a tenir una guarderia més gran, com estem fent ara”.

El municipi ja compta amb una Escola Infantil homologada per la Generalitat Valenciana,  en el que era l’antiga guardería municipal d’Alcossebre. L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “oferir el servei de guarderia ha estat una prioritat per al nostre equip de govern com ho demostra que vam construir els edificis, assegurat la gestió, ajudat econòmicament a les empreses i famílies i adaptat els edificis a la normativa per homologar-los”.

Pujar