elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Si hi ha violència, no hi ha amor’: la campanya de l'Ajuntament de l'Alcora contra la violència de gènere

‘Si hi ha violència, no hi ha amor’: la campanya de l'Ajuntament de l'Alcora contra la violència de gènere
  • Adaptant-se a les restriccions sanitàries, l'àrea d'Igualtat ha preparat un programa d'activitats amb motiu del 25N

MÉS FOTOS
‘Si hi ha violència, no hi ha amor’: la campanya de l'Ajuntament de l'Alcora contra la violència de gènere - (foto 2)

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Alcora ha llançat la campanya ‘Si hi ha violència no hi ha amor’ amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el pròxim 25 de novembre.

Amb aquest lema, el consistori incideix en el missatge que les relacions saludables impliquen amor i respecte sempre, per la qual cosa, en elles no té cabuda cap tipus de violència física, emocional o sexual.

Donada la situació que vivim a causa de la pandèmia, tal com ha explicat Tica Pons, regidora de l'àrea, en la programació d'enguany prevalen les accions no presencials, incidint més en la conscienciació a través de cartelleria i xarxes socials.

El 25 de novembre se celebrarà l'únic acte presencial, la lectura del manifest i l'homenatge a les víctimes de la violència de gènere, que tindrà lloc a les 12 hores a la plaça de l'Ajuntament.

La resta d'accions es desenvoluparan a través de les xarxes socials: contacontes infantil “Hugo i el drac”, lectura de relats, presentació del concurs “Monòlit” en record a les víctimes i vídeo-homenatge contra la violència de gènere, realitzat per Dones Progressistes de l'Alcora.

En la lluita contra la violència de gènere, des de l'àmbit municipal, és “fonamental” l'activació de polítiques en pro de la igualtat. En aquest sentit, cal recordar que en l'actualitat l'Ajuntament de l'Alcora està desenvolupant el primer programa personalitzat d'ocupació “Estem amb tu”, que té com a objectiu facilitar la inserció laboral d'un grup de dones usuàries de Serveis Socials i Igualtat, per a les quals la seua situació de desocupació es cronifica en el temps derivat, d'una banda, de situacions pròpies de la discriminació de gènere, com és la violència de gènere, la penalització de la maternitat en l'àmbit laboral, la renúncia a allò públic “en favor” de la família, i d'altra banda, a causa d'altres condicionants que generen dobles discriminacions, com la immigració, la discapacitat, l'edat (majors de 45 anys), etc.

Pujar