elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de la I Setmana del Disseny i la Innovació d'Alcoi amb una destacada participació d'entitats, empreses i públic

  • El programa de Dènou es va tancar la passada setmana amb la cloenda del showroom ‘Escenes de Vida’

Dènou, I Setmana del Disseny i la Innovació, va finalitzar la seua programació aquesta setmana amb el tancament de l'última de les seues exposicions ‘Escenes de Vida’, per la qual han passat més de 600 persones des de la seua inauguració a la Casa de la Cultura d'Alcoi. Una mostra del disseny aplicat a l'hàbitat, en la qual s'han pogut visitar els diferents espais que composen una vivenda i en la qual han participat un total de 36 empreses vinculades a tots els elements que formen part d'una llar: tèxtil, mobiliari, il·lustradors, interioristes, artesans, artistes, etc.

La iniciativa Dènou, impulsada des de l'Ajuntament d'Alcoi, amb finançament de la Diputació d'Alacant, i en col·laboració amb la Cambra Alcoi, la EASD Alcoi, el Campus d'Alcoi de la UPV, AITEX i una selecció d'empreses locals, ha convertit a la ciutat en epicentre del disseny i la innovació amb un programa d'activitats creat per a impulsar el talent local. Ponències, taules redones, exposicions, anàlisi de producte, estudis sobre tendències, networking, pòdcast, afterworks, visites guiades… amb les quals impulsar la creativitat de les indústries de la ciutat i poder establir connexions entre empreses, centres educatius i professionals, que han comptat amb una gran resposta de públic i participants.

Concretament, l'acte central del programa dènou: De Fàbriques a Idees: El Nou Valor del Patrimoni Industrial, va ser seguit per unes 200 persones, que van assistir de la ponència sobre ‘El valor del disseny: arquitectura i patrimoni en diàleg’ de la mà de l'arquitecte i dissenyador Ramón Esteve, seguida d'una taula redona. Una trobada que, a més, va convocar sobre un mateix escenari a professionals i entitats referents del disseny i la innovació com el mateix Ramón Esteve; José Ramón Revert Sempere, president de la Federació Hàbitat d'Espanya; Kiko Moya, xef del Restaurant L'Escaleta; Soledad Berbegal, consellera i responsable de Reputació de Marca de Actiu; Constantino Seguí, chief Designer Exteriors de Jaguar; Javi Jover, co-fundador i CEO de Jover+Valls i Beca Jover, artista i il·lustradora, en un esdeveniment conduït per Andrés Rubín de Celis, coordinador de continguts de la Revista INTERIORES.

Cal assenyalar que el programa d'activitats ha sigut rebut amb gran entusiasme pels estudiants, que han mostrat un alt nivell d'interés en activitats com la presentació de resultats de l'Observatori de Tendències Hàbitat, realitzat per AITEX, que va reunir en les seues instal·lacions a més de 80 alumnes procedents de l’EASD, el Campus Alcoi de la UPV i IES Andreu Sempere, tots ells cursant estudis vinculats al disseny.

També des de l'àmbit acadèmic, la presentació de la mostra Alcoi, Talent i Disseny de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, amb creacions dels seus alumnes en diferents especialitats (Animació, Gràfic, Producte, Moda, Interiors, Il·lustració Aplicada i Fotografia), va convocar a més d'un centenar de persones al Parc Tecnològic Urbà de Rodes. Així com l'activitat del Campus d'Alcoi de la UPV, la Caixa Negra en la qual grups d'estudiants van mantindre reunions amb empreses locals, els productes de les quals havien analitzat abans, per a exposar-los les seues observacions i propostes de millora.

El recentment rehabilitat Parc Tecnològic Urbà de Rodes ha albergat una gran part dels actes i exposicions del programa de Dènou, com la mostra ‘Alcoi en focus’ realitzada pel fotògraf Marc Vicens, juntament amb Grup Seripafer, empresa dedicada a l'embalatge i marxandatge, amb una selecció de creacions publicitàries de productes fabricats en indústries d'Alcoi. A més, va suscitar molta curiositat la mostra ‘De la Indústria Local a l'Escena Global’, sobre el procés creatiu i industrial que hi ha darrere del mobiliari que defineix espais d'avantguarda i en la qual, com a exemple, s'ha pogut conéixer l'evolució de Meetia, la col·lecció dissenyada per Ramón Esteve per a Actiu. D'altra banda, els visitants també s'han pogut endinsar en tot el procés de creació de la marca dènou, de la mà de l'estudi creatiu La Taula.

A més, la Setmana del Disseny i la Innovació d'Alcoi, ha permés als visitants endinsar-se en les instal·lacions de Rodes, un complex que és una clara mostra del passat i el present innovador de la ciutat. Un edifici que, a més, es va poder conéixer a través d'una visita guiada pel seu arquitecte, Ramón Esteve, en un acte exclusiu que va comptar amb una gran expectació de professionals i premsa, que van poder conéixer tots els detalls del projecte de primera mà.

Amb tot, Dènou tanca la seua primera edició amb bones sensacions després de la cloenda de ‘Escenes de Vida’ comissariada pel interiorista alcoià Óscar Vidal i en la qual més de 600 visitants han pogut gaudir d'una mostra dels materials d'avantguarda i les últimes tendències en interiorisme.

El programa de la I Setmana del Disseny i la Innovació d'Alcoi s'ha impulsat a través de diferents accions de difusió, tant en xarxes socials com en mitjans de comunicació. Una campanya, que ha dirigit els seus esforços a donar a conéixer la iniciativa, les activitats, els protagonistes, així com les empreses i entitats participants, a més dels moments més destacats del programa. La visita de mitjans especialitzats de França i la realització del podacst sobre dissenye Modelo 14, gravat des de Rodes.

Àlex Cerradelo, vicealcalde i regidor de Promoció Econòmica, feia una valoració molt positiva de la primera edició de Dènou en la qual destacava «hem posat en valor la creativitat de les empreses de la nostra ciutat i el talent que formem a Alcoi». A més, afegeix que «Dènou és un aparador de la indústria local, que ens permet promocionar el nostre teixit econòmic i connectar-lo amb els centres educatius alcoians».

Pujar