PSOE i Més Xixona firmen un acord de govern per a garantir l'estabilitat municipal fins a 2027
Els grups polítics PSPV-PSOE i Més Xixona han firmat este dimarts un acord per a conformar un nou equip de govern que treballe de manera conjunta a l'Ajuntament de Xixona.
Este acord s'ha rubricat amb l'objectiu de garantir l'estabilitat en la gestió municipal i evitar nous intents de bloqueig, com el que es va produir el mes de setembre passat quan l'oposició va rebutjar una modificació de crèdit paralitzant així l'activitat cultural de la localitat.
En virtut d'este acord, el grup Més Xixona gestionarà, a partir d'ara, les regidories d'Esports, Festes, Comerç, Sanitat, Normalització Lingüística, Neteja Viària i Recollida de Fem i Modernització i Administració Electrònica.
El regidor de la formació, Marcos Ros, que també serà tercer tinent d'alcalde, disposarà de dedicació completa, a més d'un assessor per al seu grup municipal.
El document firmat per tots dos grups polítics contempla l'execució d'una bateria de projectes que es marquen com a prioritaris per al nou equip de govern. Així, s'estableixen com a preferents alguns que ja estan en marxa com la climatització de la piscina del poliesportiu, la creació de nous vestuaris i la construcció de les pistes de pàdel, així com la rehabilitació de la Casa Aracil com a centre econòmic i social.
També serà una prioritat la creació de la nova plaça de l'església i la del Cantó de Colometa, així com la dotació d'una partida pressupostària destinada al local dels músics per a poder utilitzar-lo com a alberg.
L'acord recull, igualment, la importància que la coalició li dona a l'aplicació de les ARRUR en el nucli antic, la continuació dels projectes previstos en el Pla Edificant o la posada en marxa del nou centre de dia.
Altres actuacions recollides explícitament en l'acord de govern són la millora urbana del carrer del Vall i el barri de sant Sebastià, l'execució de la segona fase de la rehabilitació del castell, la col·locació de nova senyalística en valencià en els llocs públics i d'interés i la creació de taules de treball per a abordar la construcció d'un nou pavelló esportiu i un auditori.
L'acord expressa, a més, la voluntat de les dues parts de prestar més suport a tornejos i activitats esportives, així com la creació d'un festival anual de música en valencià.
Amb tot, la distribució de competències del nou equip de govern queda de la següent manera:
Isabel López, alcaldessa
-Control pressupostari
-Cap de personal
-Òrgans de govern
-Parcs i Jardins
-Foment de l'Ocupació
-Tercera Edat
-Fira de Nadal
-Indústria i Energia
-Nucli antic
-Seguretat i Ordre Públic
-Comunicació
-Piedra Negra
Ricardo Mira
-Hisenda, Administració Financera i Tributària
-Promoció i Desenvolupament Econòmic
-Consum
-Administració General
-Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC)
-Coordinació de Contractació i Subvencions
-Proveïment d'Aigua, Clavegueram i Recursos Hídrics
-Cementeri
-Jutjat de pau
María Teresa Carbonell
-Urbanisme i Habitatge
-Obres Públiques i Infraestructures
-Obres Privades
-Enllumenat Públic
-Serveis socials i Promoció Social
-Igualtat
-Centre Ocupacional
-Biblioteca i Arxiu
-Personal
-Patrimoni Historicoartístic
-Protocol
-Transport Públic
Cristian Sirvent
-Trànsit i Educació Viària
-Prevenció i Extinció d'incendis
-Medi ambient i Desenvolupament rural
Ainhoa López
-Cultura
-Educació
-Joventut
-Agenda 2030
-Protecció Civil
-Participació Ciutadana
Bart Leo Jozef Bus
-Turisme
-Camins Rurals
-Mercat i Comerç Ambulant
Marcos Ros
-Comerç
-Festes
-Modernització i Administració Electrònica
-Esports
-Recollida, Gestió i Tractament de Residus i Neteja Viària
-Normalització Lingüística
-Sanitat