elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella pel bon tracte

Xirivella pel bon tracte
    MÉS FOTOS
    Xirivella pel bon tracte - (foto 2)
    Xirivella pel bon tracte - (foto 3)
    Xirivella pel bon tracte - (foto 4)
    Xirivella pel bon tracte - (foto 5)
    Xirivella pel bon tracte - (foto 6)

    En commemoració al 2 de maig pel Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar, la regidoria d’Educació coordinada per la regidora en funcions Encarna Martí, i el Servei de Psicologia Comunitària i Educativa, proposaren que el mes de maig fora el ‘Mes del Bon Tracte a Xirivella’. Este ha consistit en diverses activitats d’educació emocional en els centres educatius de Xirivella com a eina de prevenció de la violència a les aules.

    En paraules de la regidora: "La regidoria d'Educació ha implementat enguany durant tot maig estes activitats per tal de conscienciar i crear sensibilitat amb aquell alumnat més vulnerable i/o que més ho necessita a les escoles de Xirivella. Estes han sigut possible gràcies al treball que s'ha realitzat des de la regidoria, des del Servei de Psicologia Comunitària i Educativa i per descomptat, per les persones que actualment estan treballant a l'Ajuntament a través del programa EMPUJU". 

    Els xiquets de 1r i 2n de primària disfrutaren de les poesies i cal·ligrames emocionals amb Laura Izquierdo, integradora social contractada mitjançant el programa EMPUJU en el Servei de Psicologia Comunitària i Educativa (gabinet Psicopedagògic Municipal).

    L'alumnat de 3r i 4t d'educació primària de tots els centres educatius s'apuntaren a 'El club de los Raros' amb Cecilia Silva i la seua dramatització amb titelles del llibre de Jordi Sierra que du el mateix nom, per a tractar el respecte a les diferències.

    Finalment, l'alumnat de 5é i 6é assistí al taller d'Educació Emocional (programa EDI) a càrrec de la psicòloga infantil Raquel Bañuls.

    A més a més, als instituts de Xirivella durant els dies 2 i 3 de maig i dirigits als cursos de 1r i 2n d’ESO, prepararen una sèrie de punts d'informació amb tríptics i curts contra l'assetjament escolar.

    Ricard Barberà, alcalde en funcions, conclou: "El bon tracte és una aposta decidida pel consistori, per fer unes aules més amables on quede fora tot tipus d'assetjament, un treball per fer una Xirivella integradora i educadora".

    Què és el ‘bullying’?

    L'assetjament escolar, conegut també amb el terme anglés 'bullying', s'utilitza per a denominar la intimidació entre iguals, i es definix com la violència mantinguda en l'àmbit escolar, mental o física, guiada per un individu o per un grup i dirigida contra un altre individu que no és capaç de defendre's a si mateix. Malauradament, este tipus de violència està molt present en la nostra societat i, l'educació, la sensibilització i les actuacions en prevenció, són imprescindibles per a fiançar en la comunitat educativa el respecte, la tolerància a la diversitat i la formació en valors de ciutadania responsable i activa.

    Pujar