elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi

La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi
  • "Alcalde, volem autobusos de colors", han suggerit alumnes de 5é i 6é de Primària

MÉS FOTOS
La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi - (foto 2)
La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi - (foto 3)
La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi - (foto 4)
La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi - (foto 5)
La infància de Xirivella transmet al seu alcalde com millorar la vida en el municipi - (foto 6)

Després de sis setmanes de tallers de participació en els centres educatius, l'alumnat de 5é i 6é de Primària ha acudit al Saló de Plens municipal a traslladar al govern les seues receptes per a millorar la vida a Xirivella. I com ja se sap que els xiquets mai menteixen, han exposat amb absoluta naturalitat els seus desitjos. "Volem una línia directa de telèfon amb l'Ajuntament", "Volem papereres divertides i sonores perquè la gent s'anime a usar-les", "Volem que el camió del fem canvie el seu horari perquè no es formen embossos en el moment d'entrar al col·le."

"Casetes en els arbres", deia un; "bústia de suggeriments", contestava l'altra; "més cinema infantil", afegia un tercer; "jocs per a majors als parcs", esmenava la següent. L'alcalde, Michel Montaner, acompanyat per les regidores d'Educació, Participació i Medi Ambient, ha escoltat amb atenció totes les proposicions. "Autobusos de colors", han suggerit des del fons del plenari. L'alumnat, després de l'intens treball en els tallers, ha acudit a l'ajuntament amb plena consciència dels seus drets ciutadans i de participació.

En certa manera, l'alcalde els ha animat a això a l'inici de la sessió: "Us demanem que ens digueu quina Xirivella voleu, necessitem escoltar-vos per a governar millor". Si bé és cert que l'edil ha aprofitat l'ocasió per a fer una mica de pedagogia cívica: "Us anime a cuidar els parcs i els carrers, a usar les papereres i a ensenyar als vostres majors a usar-les també". Després de l'exposició de suggeriments hi ha hagut votació. En resposta a la pregunta "Us ha agradat vindre ací hui?" s'ha fregat la unanimitat, només trencada per una cartolina roja: "No, ens ha desbaratat l'hora d'esbarjo."

En finalitzar l'acte, cada xiqueta i xiquet ha disposat d'una rajola de cartó per a escriure el seu desig i construir, a l'uníson, un mur dels somnis. "Hotels per als nous veïns", "Que ens lleven els deures", "Que el Metre arribe a Xirivella", "Que tot vaja bé..." El mur amb les 142 rajoles col·locades pels 142 assistents quedarà al fons del saló, almenys fins al següent Ple municipal. Una manera de recordar als representants públics que la infància també compte en l'agenda política.

576 enquestes entre l'alumnat de 10 a 12 anys, 29 tallers, 142 proposades fruit del consens col·lectiu... La intenció del govern municipal és aprofitar l'extens treball de camp realitzat durant aquestes sis setmanes en l'àmbit tècnic i escolar per a implantar un model de participació permanent en el municipi. En el Dia Mundial de la Infància, els xiquets i xiquetes de Xirivella els han posat deures als seus governants i s'han anat sentint-se ciutadans i ciutadanes del món.

Pujar