Ximo Puig descarta el confinament domiciliari però reconeix que la situació "és greu"
El president de la Generalitat recorda que no estem com en el pitjor pic de la pandèmia: "Tenim el 60% de persones hospitalitzades de les que teníem en el pitjor moment"
"El confinament domiciliari i el tancament d'activitats té conseqüències i efectes no només econòmics, sinó també socials i psicològics en una població que està ja, en moltes ocasions, molt cansada". Així s'ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres en roda de premsa per anunciar les noves restriccions a la Comunitat Valenciana i rebutjar, de moment, el confinament domiciliari.
Puig no ho veu necessari encara que no ho descarta en un futur: "Contemplem totes les mesures davant d'una emergència canviant". El cap de el Consell reconeix que "la situació és greu" però cal no perdre perspectiva: "Si fem referència a com estàvem en el passat, tenim el 60% de persones hospitalitzades de les que teníem en el pitjor moment o el 57% de les que hi havia a UCIs ".
"Europa està patint una segona onada molt dura a l'igual que Espanya", ha declarat Puig, que ha recordat que la Generalitat ha tractat d ' "anar un pas per davant" prenent les mesures necessàries en cada moment. "Vam ser els primers a tancar els bars al mes de març; preferim no passar a la segona fase al maig, i hem restringit la mobilitat nocturna fa 13 dies".
I és que, en l'actualitat, tot i que la Comunitat Valenciana es troba en una situació millor que altres autonomies i països del seu entorn, no cap l'autosatisfacció "ni treure transcendència a la situació que vivim" i, en aquest sentit, ha instat a la societat valenciana a no relaxar-se. "La relaxació seria la pitjor mesura que podríem prendre".
Tal com els ha avançat elperiodic.com, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest divendres la pròrroga de el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant 7 dies i el dels municipis d'Elda i Petrer durant 14 jornades.
El cap de el Consell ha recordat la vigència de la restricció de la mobilitat nocturna fins al 9 de desembre, entre les 12 de la nit i les 6 del matí, i ha avançat noves mesures de limitació d'aforament.
En la roda de premsa han estat presents la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, després de la reunió de el Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) al Palau de la Generalitat.