Xàtiva ja ha trobat nous amos per al bressol del Rei Alfons XII
Tan sols dues setmanes després de posar-la a la venda en Llorens *Antigüedades, el bressol del monarca ja s'ha venut i els propietaris són els seus descendents
S'acosten el nadal i tothom va d'ací cap allà buscant el regal perfecte per als seus sers estimats. Ara bé, això mateix degueren pensar els nous amos del bressol d'Alfons XII, ja que es tracta d'una peça única amb segles d'història. És un regal únic, però també un capritx no accessible a totes les butxaques pel seu desorbitat preu.
El bressol s'allunya molt de les quals es venen ara a les botigues de bebés i no és ni des de lluny la més còmoda, però sí una obra d'art digna de lluir en els museus més prestigiosos del món.
Aquesta no ha canviat en tots aquests anys, és un moble especial, gran amb una notable presència i que crida l'atenció a simple vista. Es tracta d'una peça d'estil Imperi que posseeix un esquelet de bronze que serveix de suport del galeó central. En ella, hi ha referències a la mitologia clàssica, perquè el déu Apol·lo o la deessa Minerva són algunes de les figures representades. També està fabricat amb fustapolicromada daurada i empra fustes nobles i exòtiques com a banús, en aquell moment portat de Africa i *palosanto, una fusta sud-americana.
La tenien els hereus d'Enrique Puigmoltó i Mayans, un capità de l'exèrcit espanyol en època d'Isabel II i que era molt amic de la reina. Tant que la història i la llegenda conten que era un dels seus amants i per això li va regalar aquesta obra. Aquest moble ha anat passant de generació en generació fins que ha acabat en mans dels seus antics propietaris.
L'amistat que els uneix amb els treballadors de "Llorens Antigüedades" i l'èxit en altres negocis junts els va portar a seleccionar-los per a gestionar la venda del bressol d'Alfons XII. “Tot va sorgir de manera espontània, ja que no tenien espai a casa per a mantindre-la i van decidir que el millor era que Llorens Antigüedades gestionara la seua venda, encara que no solem vendre peces alienes i ha sigut una cosa excepcional” afirma Luis Llorens, propietari de Llorens Antigüedades.
Tan sols ha tardat dues setmanes i mitja a vendre's, per la qual cosa la gestió ha sigut molt ràpida i eficaç, perquè ha passat menys temps de l'esperat a la botiga. Després de rebre diverses ofertes, dues de diversos museus internacionals i tres col·leccionistes privats, el bressol es quedarà a Espanya, concretament en el centre de la península, i ara està en mans d'altres membres de la mateixa família que han decidit comprar la peça. Una decisió que Luis Llorens, propietari de la botiga agraeix, ja que “és una peça amb un gran valor simbòlic i artístic” afirma.
Malgrat que no es pot revelar el preu per assumptes de confidencialitat, l'última taxació realitzada en 2018 estimava que el seu valor era d'entre 45.000 i 60.000 euros.
A més, el manteniment d'aquesta obra, abans de vendre's, se li va practicar un tractament per a qualsevol agent xilòfag com el corcó i necessita una lleugera restauració, malgrat que està en magnífiques condicions per ser tan antiga i aquest es va dur a terme per la fusta daurada especialment, ja que les exòtiques són de molt bona qualitat i repel·leixen els insectes que es viuen o s'alimenten d'ella.
Finalment, Luis Llorens afirma que "haver gestionat aquesta venda li ha donat més visibilitat al comerç, situat a Xàtiva, però les vendes no s'han vist alterades ni per a bé ni per a mal, ja que continuen tenint la mateixa clientela".