Xàtiva presenta un nou projecte d’innovació educativa que es desenvoluparà a alguns centres
El projecte Momo atrau la investigació i transferència de coneixement mitjançant la inclusió digital
L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat aquest matí la presentació del Projecte Momo, a la que han assistit la regidora d’Educació Lena Baraza, la responsable del departament de comunicació de El Caleidosopio Cristina Vidal i el cap del departament de Plàstica de l’IES Josep de Ribera Ernest Garcia.
Aquest projecte compta amb la col·laboració de diferents entitats i organismes com ara la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva, el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Conselleria d’Educació (CEFIRE); les Universitats Miguel Hernández i Universitat de València i El Caleidoscopio, l’empresa creadora del projecte encarregada del seu desenvolupament i execució.
Es tracta d’un programa d’innovació educativa que conjumina art, tecnologia i societat, destinat a l’aprenentatge dels estudiants mitjançant efectes especials que els ajuden a produir curtmetratges secundant-se en les tècniques de stop motion i motion control. La intenció final és promoure la investigació, la transferència de coneixement, l’anàlisi crític i la innovació en matèria de participació, medi ambient i empoderament ciutadà.
A nivell local, els centres educatius que es beneficiaran d’aquest programa són l’IES Josep de Ribera, el col·legi Claret i el col·legi Nuestra Señora de la Seo. El pla d’activitat consisteix en formació per al professorat mitjançant sessions presencials i online, amb seu a l’IES Josep de Ribera, en les quals s’entregarà el material per a poder desenvolupar el projecte junt amb altres elements per als centres com ara una impressora 3D o materials electrònics i altres components. L’objectiu és que els centres participants realitzen un curtmetratge d’animació amb la tecnologia més nova i actual.
«Cal reconèixer la implicació del professorat en aquest projecte, ja que se senten responsables de que els alumnes puguen desenvolupar habilitats amb una gran motivació. Sense ells, aquests projectes no serien possibles», ha explicat la regidora d’Educació Lena Baraza. El cap del departament de Plàstica de l’IES Josep de Ribera, Ernest Garcia, ha afegit que «hi ha una gran implicació que permet al professorat posar-se al dia en aquests coneixements i oferir-los a l’alumnat».
El projecte Momo finalitzarà el proper mes de maig, amb un esdeveniment a la Universitat de València del que formaran part tots els centres participants de la província, que exposaran el seu curtmetratge i el procés de creació. «La idea és que els i les joves s’integren amb altres alumnes i vegen altres projectes, exposant públicament el seu per tal de donar-lo a conèixer», ha finalitzat la responsable del departament de comunicació de El Caleidosopio Cristina Vidal.