Xàtiva amplia l’exposició d’Artur Heras degut a la gran afluència de públic amb més de 22.000 visitants
La mostra, que ha rebut una mitjana de 318 persones per dia, s’amplia fins al 11 de maig amb els mateixos horaris
Xàtiva amplia l’exposició Halt! Imatges que pensen del xativí Artur Heras fins a l’11 de maig de 2025 degut a la gran afluència de públic que ha obtingut al llarg dels quasi tres mesos d’exhibició i l’interés que ha despertat el missatge i l’obra de l’autor.
La mostra ha rebut una gran acollida de públic sumant 22.266 visites des del 31 de gener, el que fa una mitjana de 318 persones al dia que han recorregut els espais de Sant Domènec, el Museu de l’Almodí, el Museu de Belles Arts i l’Església de Sant Feliu. Concretament a la Setmana Santa s’han disparat les visites, acumulant fins a 2.784 visitants, amb una mitjana de 696 per dia.
Es mantindran els mateixos espais i el mateix horari, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 18.00 h, els diumenges i festius romandran oberts de 10.00 a 14.00 h.
«Davant de la bona acollida de l’exposició Halt! Que es pot contemplar en 4 escenaris diferents de la ciutat, des de la regidoria de Cultura hem optat per ampliar-la quasi dues setmanes més», ha anunciat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda. I ha afegit que «les xifres són ben eloqüents, des del 31 de gener han visitat l’exposició més de 22.000 persones».
Cal recordar que Sant Domènec es poden trobar, al llarg del claustre, escultures com ara «Del vol de la història» (2020), una escala coronada per dues ales d’àngel, o exquisits retrats a llapis sobre algunes persones que van patir l’horror nazi als camps de concentració. L’imponent espai està presidit per «Capgirat, (l’èvidence éternelle)» (2018) una peça de grans dimensions ubicada al fons de la sala. D’altra banda, al museu de Belles Arts es troben, entre d’altres, el «mur de paraules» (2024) i referències al bombardeig de Xàtiva com ara el quadre «La Mona i el Savoia Marchetti» (2024). Al pati del museu de l’Almodí es troba un llenç amb la imatge gràfica d’aquesta exposició, mentre que a l’església de Sant Feliu es podrà contemplar una peça en homenatge a Josep de Ribera.
Artur Heras, un xativí internacional
Artur Heras (Xàtiva,1945) és un destacat artista valencià conegut per la seva obra compromesa i la seva capacitat per abordar temes de memòria històrica i crítica social. Al llarg de la seva carrera ha portat la seua a nombroses ciutats tant a nivell nacional com internacional. A Espanya, ha mostrat el seu treball en institucions de prestigi com l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern) a València i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia a Madrid. A nivell internacional, la seva obra ha viatjat a capitals de l’art com París, Nova York i Roma, així com a altres ciutats europees i llatinoamericanes, consolidant-se com una figura destacada de l’avantguarda valenciana. També ha realitzat diverses exposicions a la seua ciutat natal, Xàtiva destacant la que es va inaugurar el passat any 2019, «Sura com el desig i el destí en la memòria», una mostra antològica amb la qual es van repassar 55 anys de producció artística d’Heras.