Roger Cerdà i Amor Amorós anuncien la delegació de competències de govern per a la legislatura 2023-2027
Els plenaris passaran a celebrar-se l’últim dijous de cada mes a les 19 hores
L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la primera tinent d’alcalde Amor Amorós han comparegut aquest dimarts en roda de premsa per tal de donar a conèixer l’organigrama i les competències que tindran cadascun dels regidors i regidores del govern, així com altres aspectes d’organització municipal per a la legislatura 2023-2027.
Junt a Amor Amorós, les tinences d’alcaldia estaran ocupades per Xelo Angulo, Ignacio Reig, Alfred Boluda, Lena Baraza i Pedro Aldavero, els quals ocuparan també junt amb l’alcalde Roger Cerdà la Junta de Govern Local en la qual es podran delegar competències del plenari. Es mantindran les comissions informatives permanents de Règim Interior i Seguretat, Hisenda i especial de comptes, Social i Cultural, i de Foment; les quals comptaran amb 3 membres del grup socialista, 3 del grup popular, 2 de Xàtiva Unida i 1 de Vox.
L’alcalde Roger Cerdà assumirà les competències de Comunicació mentre que la primera tinent d’alcalde Amor Amorós serà l’encarregada de coordinar l’Àrea de Polítiques Culturals i assumirà les àrees de Dona i Igualtat, Polítiques LGTBI, Educació i Centres Educatius i Conservatori. La segona tinent d’alcalde Xelo Angulo coordinarà l’Àrea de Polítiques Socials i s’encarregarà de les regidories de Règim Interior i Personal, Recursos Humans, Benestar Social i Cooperació, Sanitat i Seguretat Pública i Protecció Civil. El tercer tinent d’alcalde, Ignacio Reig, coordinarà l’Àrea de Polítiques del Territori i gestionarà les àrees d’Economia i Hisenda, Gestió Econòmica del Patrimoni, Urbanisme i Contractació; i Obres, Cicle Hidràulic, cementeri, Enllumenat i Telecomunicacions.
Cultura, Museus i Memòria estaran gestionades pel quart tinent d’alcalde Alfred Boluda, qui a més assumirà Documentació i Política Lingüística i Gran Teatre. Per la seua part, la cinquena tinent d’alcalde Lena Baraza serà l’encarregada de portar les regidories de Joventut, Ocupació, Habitatge i Innovació. Tancant amb els tinents d’alcaldia, Pedro Aldavero gestionarà les regidories de Serveis Públics (Brigades, Manteniment de vies públiques, mercats, camins, etc.), Edificis Públics i Pedanies.
Raquel Caballero repetirà al capdavant de la regidoria de Turisme i Patrimoni Històric, a la qual se sumarà també l’àrea de Promoció Econòmica, mentre que la regidora Maria Beltran seguirà dirigint Falles però incloent-se en una regidoria de nova creació anomenada Cultura Festiva, la qual comptarà també amb la gestió de la Fira d’Agost, les Festes de Carrer, i les Festes Tradicionals (Setmana Santa, Corpus, Nadal, etc.). Beltrán serà també la responsable de gestionar les àrees de Gestió de Residus i Neteja Viària d’Edificis i Parcs i Jardins.
El nou regidor municipal Vicent Lluch gestionarà les competències en Esports, mentre que Héctor Cuenca assumirà Participació i Atenció Ciutadana (OXI, associacions...), Transparència i Govern Obert i Administració Digital. Per últim, la regidora Susana Gomar, qui també s’estrena al consistori, tindrà les delegacions en matèria de Medi Ambient, Benestar Animal, Mobilitat, Transició Energètica i Agricultura.
«Ajustem les regidories per tal recollir matèries sensibles que han d’abordar-se i tenir una responsabilitat concreta, com ara les polítiques LGTBI, més necessàries que mai ara que estem veient el procrés de regressió en quant a drets i visibilitat d’aspectes tan importants com la diversitat; o altres temes com l’habitatge, el benestar animal o la transició energètica», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui les ha qualificat com a «reptes de futur que s’han d’assumir».
Per la seua part, la primera tinent d’alcalde Amor Amorós ha valorat positivament aquest acord. «Estem treballant colze a colze i creguem que aquesta estructura facilita els espais per a consensuar polítiques i accions. Ara toca començar a treballar».
Un dels canvis més destacats serà el de la celebració del Plenari de l’Ajuntament de Xàtiva, que passarà de celebrar-se l’últim dissabte de cada a mes a tindre lloc l’últim dijous de mes a les 19 hores. De coincidir amb dia festiu o en períodes extraordinaris, es podrà avançar o retardar la seua celebració dintre dels set dies naturals previs o posteriors. Aquest canvi respon a la voluntat de facilitar la participació ciutadana per a que les persones interessades puguen assistir presencialment als plenaris.