elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Raquel Tamarit visita a Xàtiva l’Aula Didàctica de la Música d’Arrel Tradicional Salvadora Sancho

Raquel Tamarit visita a Xàtiva l’Aula Didàctica de la Música d’Arrel Tradicional Salvadora Sancho
  • La consellera participa en un taller d’instruments tradicionals amb alumnat de l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí i Pep Gimeno, ‘Botifarra’

  • Els centres educatius tenen al seu abast tota l’oferta educativa de les 8 aules didàctiques de la Conselleria en https://ceice.gva.es/va/web/aules-didactiques

MÉS FOTOS
Raquel Tamarit visita a Xàtiva l’Aula Didàctica de la Música d’Arrel Tradicional Salvadora Sancho - (foto 2)

La consellera Raquel Tamarit ha visitat l’Aula Didàctica de la Música d’Arrel Tradicional Salvadora Sancho, ubicada al Centre Cultural Xàtiva (CCX) de la capital de la Costera. Tamarit ha participat en un taller d’instruments tradicionals valencians junt amb alumnat d’ESO de l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, i en el qual també ha intervingut Pep Gimeno, ‘Botifarra’, col·laborador de l’Aula Didàctica i reconegut per la seua tasca de recuperació del nostre patrimoni oral, que, a més de cantar, ha delectat l’alumnat amb romanços i dites populars valencianes.

Les aules didàctiques són un projecte d’innovació educativa de la Conselleria d’Educació que tenen com a objectiu promoure l’aprenentatge més enllà dels centres educatius amb una vinculació forta amb la cultura valenciana i els reptes socials. Són, per tant, un recurs didàctic que s’ofereix als centres educatius perquè l’alumnat de les diferents etapes compten amb tallers, rutes, visites i itineraris, de manera contextualitzada en els entorns propis de cada temàtica.

La missió de l’Aula Didàctica de Música d’Arrel Tradicional Valenciana Salvadora Sancho de Xàtiva és fomentar el coneixement i la sensibilització del nostre patrimoni musical entre l’alumnat, abordant els diferents camps artístics de la música popular, com ara les cançons, danses o instruments tradicionals. A més, serveix per a destacar el valuós repertori musical tradicional i complementa i acompanya el treball del professorat a l’hora de donar a conéixer el patrimoni musical valencià a l’alumnat.

La seua oferta educativa està dirigida a alumnat de totes les etapes educatives i es pot consultar i reservar en el web https://portal.edu.gva.es/salvadorasancho/. L’Aula Didàctica ofereix quatre tallers de 90 minuts de duració, tots adaptats a les edats dels grups participants des d’Infantil fins a Batxillerat i FP. 

Els quatre tallers de l’Aula Didàctica Salvadora Sancho

Al taller ‘A ballar les danses!’ l’alumnat pot conéixer els balls tradicionals valencians i practicar-ne alguns. A ‘Qui canta els seus mals espanta!’ es coneixen els principals tipus de cançons tradicionals valencianes, que es poden escoltar en directe de la mà de Pep Gimeno, ‘Botifarra’.

‘Toca, toca!’ és un taller dissenyat perquè l’alumnat conega els principals instruments tradicionals valencians i les diferents agrupacions. A més, inclou una activitat per a construir el seu instrument amb materials reciclats.

El taller ‘De cap a peus!’ gira al voltant de la indumentària tradicional valenciana i dona a conéixer les diferents peces de roba tradicional tant d’home com de dona.

Aquest espai d’aprenentatge al voltant de la música i la dansa tradicional valenciana té el nom de Salvadora Sancho en homenatge a la dona de Canals arrelada a la música tradicional valenciana i una font de recuperació del llegat de la música tradicional.

Huit aules didàctiques al llarg del nostre territori donen suport al sistema educatiu valencià. Les temàtiques en què se centra cada aula didàctica i les seues ofertes educatives es poden consultar en el web https://ceice.gva.es/va/web/aules-didactiques. Es tracta d’espais que ofereixen a l’alumnat activitats complementàries que difonen la influència de referents literaris valencians i de temàtiques vinculades a qüestions d’interés social.

Pujar