L’inici de la campanya Ser dona al sud ompli el Gran Teatre de Xàtiva
El monòleg No solo duelen los golpes de Pamela Palenciano, que va cloure amb el debat conduït per Celia Garrido, va omplir ahir dijous el Gran Teatre de Xàtiva per a encetar la campanya “Ser dona al sud”, dedicada enguany a la participació de la dona en l’àmbit municipal a El Salvador i que va comptar amb la presència de la directora del Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat, Maria Such. La presidenta del Fons, Xelo Angulo, va agrair el públic l’extraordinària resposta i els va animar a conèixer en les pròximes setmanes el testimoni de les dones i organitzacions que treballen pels seus drets i els de les seues comunitats i municipis. Una campanya que complix 12 anys en els quals ha arribat a més de 12.000 persones i el públic més divers: joves i infants, col·lectius, tècnics i representants municipals o mitjans de comunicació.
El monòleg també es va representar pel matí a Benifaió, un dels 23 pobles pels quals passarà enguany la campanya junt amb Xàtiva, Alfafara, l’Olleria, Quatretonda, Ontinyent, el Puig de Santa Maria, Castelló de Rugat, Bocairent, Llosa de Ranes, Alcàsser, Parcent, l’Alcúdia, València, Canals, Elx, Els Poblets, Estivella, Rocafort, Benigànim, Picassent, Quart de Poblet i Benissa. El 26 de febrer començaran els tallers i conferències amb Patricia Navarro Cañas, directora del NIMD (Instituto Neerlandès para la Democracia Multipartidista) que exposarà el treball de les dones en partits polítics i alcaldies salvadorenques. Guadalupe Hernández de Espinoza, subsecretària d’Inclusió Social del govern de El Salvador, prendrà el relleu entre el 7 i el 12 de març per a explicar els mecanismes dels quals disposen les dones com ara Ciudad Mujer, un programa estatal que oferix atenció integral.
Al voltant d’eixe programa, precisament, gira l’exposició “Todas somos Ciudad Mujer” que s’inaugurarà el 7 de març a les 19 hores al Centre Municipal de Joventut Orriols a València, i que romandrà fins el 27 de març. L’exposició consistirà en una projecció i una mostra dels retrats d’Antonio Nodar realitzats a dones de diferents localitats, extractes socials i ètnies. En paral·lel a l’exposició, el 6 de març per la vesprada i el 7 pel matí es recolliran les imatges de dones valencianes que se presenten voluntàriament per a configurar la col·lecció Todas somos Ciudad Mujer: València – El Salvador. A més a més, l’exposició comptarà amb conferències i tallers paral·lels per a la seua dinamització.