Xàbia rep el distintiu oficial d'Unicef com a ciutat amiga de la infància
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi i la regidora d'Infància i Educació, Montse Villaverde, han arreplegat avui el reconeixement al municipi com a “Ciutat Amiga de la Infància”, una distinció que atorga UNICEF Comitè Español, juntament amb els seus aliats (Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el IUNDIA) a governs que demostren compromís i esforç a incorporar a la infància i adolescència en el centre de la seua agenda política.
L'acte, celebrat en el Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo i al que han assistit 500 persones, ha premiat a 114 governs locals, mentre que 80 uns altres han renovat el seu compromís per la infància i 25 projectes han rebut el reconeixement de Bones Pràctiques en Drets d'Infància i Política Municipal.
Tal com ha recordat la regidora d'Infància, Montse Villaverde, Xàbia porta diversos anys impulsant iniciatives -com el Consell dels Xiquets, el pla Pas a Pas o el pla estratègic d'infància i adolescència- que “busquen que xiquets i xiquetes siguen ciutadans del present, part activa en el desenvolupament local”.
Per açò, Villaverde ha manifestat que hui és un dia molt important per a tots els que treballen a Xàbia per la infància, ja que aquest “és un premi i recolzament per a tots ells, els que estan participant en aquest procés de crear ciutadans actius i conscienciats des dels seus primers anys de vida”.
Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha deixat clar que l'Ajuntament de Xàbia “escolta les veus dels xiquets i xiquetes igual que les dels adults, i les seues necessitats formen part de les polítiques i les decisions públiques”. Exemples d'açò són el paper del Consell dels Xiquets i les constants visites d'escolars que rep el propi primer edil, en les quals atén en primera persona les seues preguntes, suggeriments i els explica com funciona l'Administració local.
Chulvi ha volgut felicitar a la regidora pel treball de dinamització que realitza tant en la participació infantil com a ciutadans actius i en els programes de coeducació que afecten a matèries tan importants com la igualtat o el respecte al medi ambient.