elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els usuaris del Tapis de Xàbia converteixen el plàstic en art per a evitar que acabe en la mar

Els usuaris del Tapis de Xàbia converteixen el plàstic en art per a evitar que acabe en la mar
  • L'exposició s'inaugura aquest dijous en el Centre d’Art “Al pati” de Jesús Pobre

Que els usuaris dels tallers ocupacionals TAPIS de Xàbia són uns artistes no se li escapa a ningú. De la mà de la seua monitora, Alicia Ripoll, i de diversos professors col·laboradors s'atreveixen amb els curtmetratges (van guanyar un premi en l'últim Riurau Film Festival), la confecció de manualitats que posen a la venda, disseny de joguets, edició de receptaris i una infinitat d'iniciatives a les quals ara se suma un projecte artístic molt especial.

Aquest dijous -12 de desembre- inauguren a les 20 hores en el Centre d’Art “Al Pati” de Jesús Pobre l'exposició “Aquests plàstics no acabaran a la mar”, una mostra en la qual porten treballant pràcticament un any i que a més de demostrar el seu talent plàstic, servirà com a denúncia i crit d'atenció contra l'excessiu ús de plàstics.

Com explica la seua monitòria, fa un any els va sorgir l'oportunitat d'exposar en Jesús Pobre i quan van començar a pensar en un tema per a enfocar el treball, els propis alumnes van proposar fer alguna cosa que servira per a conscienciar de la contaminació per plàstic.

Van començar a recol·lectar tot tipus d'envasos i de la mà de la seua professora de plàstica, Anna Perles, han aconseguit convertir-ho en un producte artístic, bonic i que reivindica la mar. Un resultat del qual estan molt orgullosos i que a partir de demà s'exposarà en Jesús Pobre.

El TAPIS és taller ocupacional per a potenciar la rehabilitació i integració mitjançant suport terapèutic i formació prelaboral. Dirigit a majors d'edat amb una malaltia mental crònica tracta de potenciar el seu nivell de competència i independència, a més de proporcionar suport, educació i assessorament a la família. Els usuaris tenen uneixes dependències pròpies al carrer D’Avall dotades de taller i cuina. Allí fan diferents tasques ocupacionals: treballs manuals, esport, cuina, culturals i recreatives, a més de convivència, cooperació i autoajuda.

Pujar