elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal de Xàbia enriqueix els seus fons amb la col·lecció personal de l’intel·lectual Eduard Mira

La Biblioteca Municipal de Xàbia enriqueix els seus fons amb la col·lecció personal de l’intel·lectual Eduard Mira
  • El sociòleg dóna al municipi uns 8.000 volums de temàtica cultural valenciana, sociologia i urbanisme

MÉS FOTOS
La Biblioteca Municipal de Xàbia enriqueix els seus fons amb la col·lecció personal de l’intel·lectual Eduard Mira - (foto 2)
La Biblioteca Municipal de Xàbia enriqueix els seus fons amb la col·lecció personal de l’intel·lectual Eduard Mira - (foto 3)

El sociòleg, doctor en Geografia i Història, escriptor i membre de l'Acadèmia Valenciana de Cultura, Eduard Mira, ha donat a la Biblioteca Municipal de Xàbia la seua biblioteca personal. Es tracta d'una important col·lecció d'uns 8.000 volums, centrada en temàtiques com la cultura valenciana històrica, la sociologia o l'urbanisme, matèries que han interessat a Mira durant tota la seua vida.

L'Ajuntament ha organitzat un acte oficial i obert al públic per a rebre aquesta important donació, en el qual han participat el regidor de Cultura, Quico Moragues, i l'alcalde, José Chulvi.

El màxim representant municipal ha destacat que Eduard Mira (qui té un estret vincle amb Xàbia, i especialment amb Duanes, on té la seua residència) representa un de les fites imprescindibles de la cultura valenciana, amb un amor per la seua cultura i el seu país que ha contribuït a l'autoconeixement i autoestima dels valencians, i animat la reflexió territorial i sociològica. A més, ha cultivat una admirable carrera literària que va des de l'assaig a la novel·la, i que inclou la investigació i la docència en les universitats més prestigioses del món.

Chulvi li ha agraït personalment la donació de la seua biblioteca, alguna cosa que té “un valor extraordinari perquè fa públics i accessibles per sempre els materials de treball d'un dels valencians més brillants”.  “Estic segur que aquests milers de volums seran un tresor molt útil per al nostre poble. I espere també que els tractem com el que són: no una peça estàtica de museu, sinó un cos viu que vol altres mans i altres ulls curiosos per a continuar complint la seua missió”, ha conclòs.

Pujar