elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Beachworking fa “presumir” d'oficina a Xàbia

El Beachworking fa “presumir” d'oficina a Xàbia

    Arriba l'estiu i el projecte Beachworking presenta la seua campanya estival per a poder captar talent digital que ens visita. A més, en aquest període s'incrementa considerablement el nombre de visitants.

    L'objectiu d'aquest projecte és tenir una programacion d'esdeveniments, conferències i cursos basats en les Noves Tecnologies i convertir Xàbia en una destinació tecnològica de primer ordre. En aquesta equació entren, com no, els nòmades digitals que després de la pandèmia s'han incrementat d'una manera exponencial. Són persones que ens poden visitar durant un espai de temps però que necessiten d'una comunitat d'emprenedors i empresaris locals per a integrar-se. Les programacions i esdeveniments que realitza l'ADL Tecnològic de Creama Xàbia durant l'any serveixen com a punt d'unió entre ells, a més de que poden oferir la possibilitat de realitzar futurs negocis en comú com ja ha ocorregut.

    Des de setembre es coordinen les XàbiaTIC que són conferències setmanals relacionades amb el màrqueting digital i altres aspectes que aprofundeixen en les Noves Tecnologies com les finances digitals o els nous models de negoci, així com de les eines més actuals per a fer disseny web. A això s'uneixen els cursos que ajuden a millorar les habilitats socials o el desenvolupament personal.

    Enguany el Beers and Bytes, que és l'esdeveniment degà del Beachworking, va presentar a 4 emprenedores que desenvolupen la seua labor des de Xàbia cap al món amb gran nombre d'assistents. Un altre dels esdeveniments que no falten és el Wine Digital, organitzat al costat de la Casa del Vi, que en aquesta edició va ensenyar les experiències de 3 emprenedors del sector primari de Xàbia que tambien porten les seues marques fora. En concret, la mel, l'oli i el vi van ser els protagonistes.

    Com a novetat, enguany es va crear un altre esdeveniment que es va dir “L'Àgora del Beachworking”. Va consistir en un fòrum per al debat i la reflexió assossegada sobre els nous reptes que afrontem en la nostra societat, especialment els vinculats a les noves tecnologies. Es van tractar temes com les noves ocupacions, la utilització del xat GPT i de les nostres dades, les fakenews, el big data o el poder de transformació de la societat digital en l'Espai Comboi. Una altra de les novetats va anar el cicle “Per a Piensa Connecta't” dirigit especialment als joves perquè tingueren en compte aspectes com el “benestar digital”.

    A tot això cal unir la quarta edició de l'IV FÒRUM CRÉIXER INNOVANT CREAMA conjuntament amb el Centre d'Empreses Innovadores d'Elx(CEEI) i la Càtedra de Dades Obertes de la Universitat Politècnica de València. Es van presentar les experiències de gestió de dades obertes amb quatre experts i CEO´s d'empreses com ImpactE, Green Urban Data, Inferis o Energesis que van donar les claus per a “dur a terme una estratègia efectiva de la gestió de dades”. El fòrum va estar compost per un cicle de quatre sessions online.

    Definitivament, el projecte Beachworking es consolida com un pol d'atracció digital servint de connexió entre les persones emprenedores locals, nòmades digitals o treballadors/as que vulguen formar-se en Noves Tecnologias. Són més de 100 activitats realitzades amb programacions d'esdeveniments que només ocorren a Xàbia. L'objectiu continuarà sent atraure el màxim nombre de persones en el nou món digital i que decidisquen que siga Xàbia el seu pròxim lloc per a desenvolupar els seus projectes professionals.

    Pujar