elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els professionals de l’Atenció Primària i Específica reben formació sobre del nou model de serveis socials

Els professionals de l’Atenció Primària i Específica reben formació sobre del nou model de serveis socials

    La Biblioteca Municipal va acollir la setmana passada una formació adreçada per als professionals de l’Atenció Primària Bàsica, APB i l’Atenció Primària Específica, APE, tant de competència municipal com autonòmica. El supervisor de la Generalitat Valenciana per a l’Àrea 01 de Serveis Socials, Enrique Ferrer, va ser l’encarregat d’impartir la formació.

    La primera part de la sessió va servir per a donar un repàs al canvi de paradigma que suposa la llei amb els serveis que s'estructuren entorn de les comissions (prestació, intervenció i organització), el Pla d'Intervenció individual (PPIs) i les noves eines ja comentades.

    En la segona part va tractar sobre que suposarà la nova història social amb fluxogrames de treball o interconnexió amb altres sistemes, que permetrà millorar la seua consulta. També es van donar a conéixer els projectes pilots que s’han iniciat a la Comunitat Valenciana i el treball que realitza un nou servici del la Direcció General de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat, IVAFIQ, encarregant de testar les noves ferramentes treball.

    Cal destacar que en el nou model de Serveis Socials, sorgit de la llei autonòmica 3/2019, implica una implantació progressiva que comença amb la dotació de tot el personal mínim decretat per ràtio per a les plantilles d’APB i APE, una mesura que s’ha d’aconseguir abans del 2025, tal com es recull a la normativa. Així mateix, la nova llei també inclou la implantació del nou Sistema d'Informació i Registre (SIUSS), amb la Història Social única que es compartirà amb el Servei València de Salut. Es preveu que aquesta segona fase estiga enllestida al desembre de 2026, moment en el qual tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana han de comptar amb aquestes eines.

    Pujar