José Antonio Moya, nomenat nou director de la Seu de la UA a la Vila Joiosa
El professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, molt vinculat a la Vila com a investigador i com a membre de la direcció del projecte Bou Ferrer, assumeix des d’avui el nou càrrec
José Antonio Moya, professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA i investigador de l’Institut d’Arqueologia i Patrimoni Històric, assumeix des d’avui el càrrec de director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, després de ser nomenat per la rectora, Amparo Navarro. Moya, molt vinculat a la Vila per les seues investigacions en excavacions arqueològiques subaquàtiques com a membre de la direcció del projecte Bou Ferrer i per la seua activitat en el Club Nàutic la Vila Joiosa des de fa més de dues dècades, relleva en el càrrec el seu predecessor, Jaime Ramis, que ha sigut director de la seu des de setembre de 2019.
José Antonio Moya ha agraït el nomenament a la rectora, un càrrec amb el qual es mostra il·lusionat i compromès. La seua primera actuació com a director serà ultimar la programació per al primer quadrimestre del nou curs acadèmic, el contingut del qual serà presentat en les pròximes setmanes.
La Seu de la Vila Joiosa es va incorporar a la xarxa de seus de la Universitat d’Alacant el 14 de novembre de 2019, amb un acte de presentació en societat que va aplegar més d’un centenar de persones a les instal·lacions de Vilamuseu, lloc que acull la seu universitària.
José Antonio Moya
Profesor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant i investigador de l’Institut d’Arqueologia i Patrimoni Històric. Imparteix docència en el grau en Publicitat i Relacions Públiques i en el màster en Turisme Cultural de la UA. És professor extern en el màster en Arqueologia Nàutica i Subaquàtica de la Universitat de Cadis i dirigeix el Grup ICOMAV d’Investigació en Comunicació Audiovisual de la Universitat d’Alacant. És doctor en Comunicació, Comportament i Societat per la UA, graduat i màster en Periodisme i en Producció Audiovisual, i màster en Arqueologia. En la seua línia d’investigació aborda la documentació i la divulgació audiovisual de la ciència, especialment en l’àmbit submarí. Desenvolupa metodologies de treball documental amb tècniques d’imatge 2D i 3D en entorns submergits i investiga la percepció humana de la imatge amb tècniques de seguiment de la mirada.
Ha participat en nombrosos projectes duts a terme a França, Mauritània, Algèria, Turquia, Colòmbia, el Perú, EUA, Filipines, Panamà, l’Equador i Tunísia. Ha realitzat més de 150 produccions audiovisuals científiques i de transferència del coneixement. Ha rebut vint-i-set premis, nacionals i internacionals per la seua obra audiovisual, com el Primer Premi del Festival Agrofilm del Ministry of Culture and Rural Developement of the Slovak Republic o el Posidó de Bronze del Festival de la Image Sous Marine de Rognac Culture Loisirs de França. Ha participat en quatre expedicions científiques a l’Antàrtida amb l’Institut Espanyol d’Oceanografia i va realitzar per a TVE el documental de gran format titulat Antártida, la vida en el límite. Com a Investigador principal ha dirigit el projecte d’R+D+I «Mar d’España», del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Ha realitzat les sèries documentals: La España sumergida per a TVE i Andalucía submarina per a Canal Sur Televisión. Va dissenyar i va ser realitzador de les sèries Cota cero per a l’ATEI i Vent de mar per a RTVV. Forma part dels equips d’investigació de les excavacions arqueològiques subaquàtiques del vaixell fenici Mazarrón 2, el derelicte Albufereta, la badia de Xàbia, el derelicte púnic del Sec de Mallorca i el projecte Arqueomallornauta del Consell de Mallorca i les universitats de Cadis, Barcelona i Mallorca.