Vila-real opta a finançament europeu per a blindar el sistema informàtic municipal davant possibles ciberatacs
Modernitzar l'Administració i blindar l'Ajuntament davant possibles ciberatacs. Amb aquest objectiu, el consistori de Vila-real ha presentat al Govern central dos projectes per a, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), optar a finançament europeu per un total de 190.815,30 euros. Aquesta és la quantitat assignada a Vila-real per població en les subvencions per a la transformació digital i modernització de les entitats locals, dirigides a municipis de més de 50.000 habitants.
Amb aquest finançament, l'Ajuntament de Vila-real pretén dur a terme un projecte de millora de la ciberseguretat del Sistema d'Informació (SI) municipal, emmarcat en la línia estratègica 5 del PRTR (ciberseguretat) i una segona actuació de millora dels canals de comunicació amb la ciutadania dins de la línia estratègica 1 (Administració orientada al ciutadà). “Dos projectes molt interessants per a continuar avançant cap a una Administració més eficaç en les seues relacions amb la ciutadania i més transparent, obrint nous canals d'interacció amb els veïns que aprofiten les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies i, sobretot, garantint la seguretat de la informació, en una època en la qual és freqüent que les administracions públiques s'enfronten a ciberatacs que poden posar en risc dades molt delicades”, assenyala el regidor d'Informàtica i TIC’s, Álvaro Escorihuela.
El blindatge de la ciberseguretat del sistema informàtic municipal parteix d'un pressupost global de 296.000 euros, per als quals s'ha sol·licitat una subvenció de 139.414 euros. El projecte consta de tres blocs d'actuacions, alineats amb fites i objectius de l'Agenda Espanya Digital 2025, per a la dotació d'un Centre d'Operacions de Seguretat, l'actualització de components del Sistema d'Informació ja obsolets i un tercer bloc de mesures complementàries per a millorar la ciberseguretat, com l'adquisició de antimalware d'última generació, entre altres.
“En definitiva, del que es tracta és de blindar el sistema informàtic municipal de possibles ciberatacs, dotant-nos de les últimes eines tecnològiques i de ciberseguretat, per a continuar avançant en la modernització i digitalització de l'Ajuntament i millorar l'eficàcia de l'Administració i el servei a la ciutadania”, valora Escorihuela.
El segon dels projectes presentat a les subvencions de modernització de les entitats locals persegueix la millora de la comunicació amb la ciutadania, a través de la implantació d'un sistema de comunicació digital en pantalla de gran format. Per a això, es preveu una inversió de 98.400 euros, dels quals 51.400 euros estarien subvencionats.