Vila-real i l’EASD de València col·laboraran per a la formació i la creació d'obres i mobiliari urbà efímer
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquesta setmana amb representants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD), per a abordar el nou conveni de col·laboració entre el consistori i l'EASD. L'acord, dotat amb 12.500 euros, persegueix la formació de l'alumnat a través de la creació de peces artístiques de mobiliari urbà efímer per a la seua ubicació en espais públics de la ciutat i en edificis municipals.
Juntament amb l'alcalde, han participat en la trobada el subdirector de l'EASD, Antonio Sánchez, i els professors i col·laboradors David Ulibarri, Salvador Serrano, Marina García-Broch, Manuel Lorca, Sergio Ferrero i María Melgarejo. En la trobada, s'han tractat qüestions del conveni com la pròxima celebració de tallers creatius i formatius, impartits per professionals del disseny i dirigits a l'alumnat de l'Escola en especialitats relacionades amb disseny d'interiors o disseny de productes, entre uns altres. Un centenar d'alumnes d'aquestes àrees participaran en el projecte.
En els tallers, es treballarà sobre el producte a crear, que es lliurarà a finals de desembre per a la seua ubicació en l'entorn urbà. A més, els representants de l'EASD s'han reunit també amb la Càtedra d'Innovació Ceràmica per a incorporar materials i tecnologia ceràmica als seus projectes. "Emprenem amb aquest conveni una nova línia de col·laboració amb la qual estem especialment il·lusionats, ja que posa en valor el talent dels joves i la millora de la ciutat, posant l'accent en la formació, la creativitat i la innovació, elements que conformen l'ADN del nostre projecte de ciutat", detalla l'alcalde.
No és la primera vegada que els alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València treballen sobre escenaris urbans de Vila-real. En el curs 2016-2017, l'alumnat del centre va idear diferents elements de mobiliari urbà efímer per al seu ús a l'entorn de la nova plaça del Mercat. "En aquella ocasió, vam visitar la mostra dels treballs en la seu de l'EASD de València i vam comprovar el cabal de creativitat i capacitat dels estudiants i les enormes potencialitats del nostre entorn urbà per a servir de referència a aquesta creativitat, col·laborant així d'una manera directa en la formació d'aquests joves a través de projectes innovadors, com a Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació que som", valora Benlloch. "Al mateix temps, els vila-realencs i les vila-realenques tindrem l'ocasió de gaudir d'aquestes idees, innovadores, sostenibles i que dotaran de nou valor al nostre entorn", agrega. Després de la reunió, els representants de l'EASD han visitat diferents espais de la ciutat que seran objecte de treballs per part dels alumnes del projecte, com el Convent, espai d'art, la BUC o l'Espai Jove.