Vila-real avança en els tràmits per a crear la primera Escola de Mediació Policial de l’IVASPE en la ciutat
La primera Escola de Mediació Policial de l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), que se situarà a Vila-real, està més a prop. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, durant la festa de Sant Miquel, patró de la Policia Local, que, com cada any, s'ha celebrat en la plaça de Sant Ferran.
Benlloch, que ha felicitat a tots els membres del cos policial per la seua “entrega a la ciutadania durant els 365 dies de l'any” i per ser una Policia “innovadora, pionera, solidària, formada i tot un referent”, ha explicat que el pròxim 19 d'octubre es reunirà amb el director de l'Agència de Seguretat i Resposta davant Emergències i amb representants de la Universitat Jaume I i de la Policia Local per a parlar sobre el conveni que regirà la creació de l'escola, que suposarà implantar a Vila-real una extensió permanent de l’IVASPE especialitzada en mediació, “matèria en la qual som referent internacional, i que significarà tenir la primera escola de tota la Comunitat Valenciana”.
El primer edil assegura que “des del primer moment hem treballat per a generar el prestigi i l'ambient necessaris perquè fóra una realitat i, en aquests moments, podem dir que estem en unes condicions molt bones, ja que som tres ens els implicats: l'Ajuntament, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real, de l’UJI, i la Generalitat, a través de l’IVASPE”. Per açò, ha destacat que “l'escola ja és una realitat, perquè atrau moltíssimes persones fins a la ciutat, només l'any passat comptem amb 1.000 alumnes i açò suposa un important impacte econòmic per a Vila-real, ja que els assistents fan intens ús dels nostres serveis hostalers”.
“La idea és que la prefectura de la Policia Local aculla, de moment, l'escola i, posteriorment, si pren una gran dimensió quant al nombre d'alumnes, que estem segurs que ho farà, ens plantejarem altres espais on situar-la”, apunta Benlloch. “La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), que és seu de la Seu de la Plana de la UJI, seria un lloc ideal per al futur”, manifesta.
No obstant açò, el primer edil també posa l'accent en la necessitat d'implicar a la Generalitat a l'hora de sufragar el projecte. “Necessitem finançament d'altres ens, perquè l'Ajuntament a soles no pot assumir aquestes iniciatives”, afirma. “Vila-real no s'està centrant únicament a gestionar el dia a dia de la ciutat, que des de fa cinc anys s'està obrint al món a través d'un nou projecte per a generar recursos, oportunitats, ocupació, economia i coneixement”, destaca. “Per açò, la Generalitat hauria d'ajudar-nos a sufragar el manteniment de les infraestructures, el professorat o qualsevol canvi que es produïsca durant el creixement del projecte”, assegura, “tot està damunt de la taula i contemplat en el nostre pla, però anem a ser, com sempre, responsables i sensats i anem a anar caminant a mesura que tot avance”.