Vila-real rep 25.000 euros del Govern per a reforçar la lluita contra la violència de gènere
L'Ajuntament de Vila-real incorporarà 25.000 euros més a la lluita contra la violència de gènere, gràcies a les ajudes destinades pel Govern central a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, aprovat pel Parlament al setembre de 2017. La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, ha donat a conéixer aquest matí les ajudes que, assenyala, permetran reforçar les campanyes de sensibilització, l'educació en igualtat i la visibilització de la dona en els diferents àmbits de la vida.
“El Pacte d'Estat signat per tots els grups parlamentaris persegueix acabar d'una vegada per sempre amb la xacra de la violència de gènere. En l'àmbit municipal, una de les mesures més urgents és l'adopció de les modificacions legals oportunes perquè l'Administració local puga dur a terme actuacions en la promoció de la igualtat entre homes i dones i contra la violència de gènere, ja que es tracta de l'administració més pròxima a la ciutadania. Una altra mesura fonamental és la de dotar econòmicament als ajuntaments”, recorda Royo. Amb aquest objectiu, el Ministeri de la Presidència va dictar el desembre passat una resolució per la qual destina a l'Ajuntament de Vila-real una subvenció de 25.844,25 euros. Aquestes ajudes han de destinar-se a campanyes de prevenció, educació en igualtat i reforç del departament en suport a les dones.
“La Regidoria d'Igualtat està treballant en aquesta línia, amb iniciatives com la campanya “Trenca el silenci”, la col·laboració amb els centres educatius en formació d'igualtat, amb “Patis coeducatius” o tallers formatius per a l'alumnat, i estem preparant també una escola de formació en igualtat i contra la violència que presentarem pròximament, i que podrà finançar-se també gràcies a aquestes noves ajudes del Govern central”, agrega la responsable d'Igualtat.
“Malgrat els moviments i veus sorgides en les últimes setmanes que semblen pretendre menyscabar la lluita per la igualtat, el Pacte d'Estat no és un capritx d'un grup polític. Ha arribat per a quedar-se, perquè es complisca i, d'aquesta manera, continuar avançant en drets”, incideix Royo, qui recorda que, segons l'última macroenquesta sobre la violència de gènere realitzada pel Ministeri de Sanitat i Igualtat, un 12,5% de les dones majors de 16 anys han patit violència de gènere alguna vegada en la seua vida, però solament el 28,6% va presentar denúncia. “Aquestes dades expliquen per elles mateixa la necessitat de polítiques específiques contra la violència de gènere però, afortunadament, hi ha unes altres que indiquen que s'estan produint canvis significatius, com el fet que el 77,6% ha aconseguit eixir de la violència de gènere. De la violència masclista també es pot eixir”, conclou.