Les polseres d'emergència arriben ja a un centenar d'usuaris i modifiquen l'horari de repartiment per al mes de juny
Les polseres d'emergència, impulsades per la Regidoria d'Innovació, la Fundació Caixa Rural Vila-real i desenvolupades per l'empresa local Sevi Systems, han arribat ja a un centenar d'usuaris. En concret, són 99 els dispositius distribuïts (56 a dones i 43 a homes), tant a menors com a persones amb algun tipus de malaltia o trastorn. Les polseres continuen repartint-se a les dependències de Fundació Caixa Rural amb un nou horari a partir d'aquesta setmana i durant tot el mes de juny: dimecres i dijous, d'11.00 a 14.00 hores (al juliol i agost no hi haurà repartiment de dispositius).
Els terminals faciliten a les forces de seguretat la identificació de col·lectius en risc mitjançant un codi QR en casos d'emergència. D'aquesta manera, a través de la informació de contacte incorporada a una base de dades i accessibles a través del codi QR, les forces de seguretat poden identificar ràpidament a alguns col·lectius com xiquets, majors o persones amb capacitats especials en situacions d'emergència. L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit un miler d'aquestes polseres, desenvolupades per l'empresa guanyadora del Premi Globalis 2018, per a la seua distribució a través del projecte XiCaEs de la Fundació Caixa Rural Vila-real, en diverses fases. En la primera, vigent en l'actualitat i fins al 30 de juny, s'estan entregant dispositius a persones afectades amb demències i problemes cognitius, tals com l'Alzheimer, persones amb capacitats especials i menors de 8 anys. Aquest últim grup és, de moment, el més nombrós. També s'han repartit polseres a persones amb demència (3), EPOC (1), Alzheimer (5), epilèpsia (3), diabetis (3), autisme (10) i al·lèrgies (2).
En una segona fase, els terminals arribaran a persones amb medicacions crítiques, majors de 65 anys i membres d'associacions i entitats socials. La tercera i última fase obrirà el repartiment de polseres a la població en general.