elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El web municipal incorpora un nou apartat amb els primers resultats del Pla Estratègic de la Séquia Major

  • La pestanya de Participació Ciutadana inclou diversos documents elaborats durant la fase de diagnòstic, que ha comptat amb diversos tallers i activitats per a conèixer la percepció que tenen els veïns sobre aquest emblemàtic passeig

La pàgina web de l'Ajuntament de Vila-real (www.vila-real.es) incorpora ja un nou apartat en el qual els veïns podran consultar els primers resultats extrets del procés de participació ciutadana associat al Pla Estratègic de la Séquia Major i encontorns (PESM), impulsat des de la Regidoria de Territori i Mobilitat Urbana i des de Participació Ciutadana.

Sota el títol Encenem la Séquia, en els últims mesos s'han desenvolupat diferents activitats a proposta dels veïns, a través del Consell de Participació Ciutadana, amb l'objectiu d'analitzar la situació, recaptar dades i redactar un full de ruta d'actuacions que facen visible i milloren aquest paisatge urbà singular i únic.

Tota la informació arreplegada en la fase inicial de diagnòstic es troba disponible ja al web municipal i s'espera que, després de l'estiu, es realitzen nous tallers. Dues arquitectes s'han encarregat de la convocatòria de diferents sessions en les quals els veïns han participat en l'elaboració d'un DAFO amb els pros i contres d'aquest espai. També s'han oferit tallers sobre el dia a dia de la Séquia, sobre usos quotidians, s'ha realitzat un passeig en grup per a prendre nota de tot allò millorable o que s'hauria de potenciar i finalment s'ha convocat el taller Escenaris de futur al voltant de la Séquia Major. "Ens hem centrat en la història i identitat, així com en el paisatge i l'espai públic, en la mobilitat i connectivitat i en la diversitat d'usos en l'àmbit quotidià per a conèixer més d'a prop i posar en valor aquest element tan important per a la nostra ciutat i que ens ha acompanyat durant tota la nostra història", explica la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil.

Per la seua banda, l'edil de Territori i Mobilitat, Emilio Obiol, destaca que "aquest ha de ser un pla construït amb el consens entre la Comunitat de Regants, l'Administració i els veïns, garantint la participació dels actors implicats en les fases pròpies d'un pla estratègic, com són l'anàlisi, diagnòstic i proposta".

En les activitats de la fase de diagnòstic han participat membres de la Comunitat de Regants -propietaris i gestors de la sèquia-, Administració local –tècnics de diferents àrees-, associacions de veïns que resideixen a l'entorn de la Séquia, associacions del Consell de Participació Ciutadana i altres entitats que acullen col·lectius concrets com les AMPA dels centres educatius pròxims a la sèquia, de diversitat funcional i ciutadans en general. "Després de l'estiu es reprendran les activitats participatives i esperem poder tenir un resultat pròximament", conclou Gil.

 

Pujar