Laquima Vere torna a Vila-real, amb una Passió única: data i ubicació
La representació aposta per innovacions tècniques des del respecte a la tradició i incorpora un glòria per a realçar el moment cim de l'obra
La representació de la Passió a Vila-real té un nom propi: Laquima Vere. L'obra musical, artística i audiovisual dirigida per Alfredo Sanz, amb l'impuls de l'Ajuntament de Vila-real, Porcelanosa i la Junta Central de Setmana Santa, tornarà a reunir aquest dissabte a un elenc de més de 200 persones en un acte “únic i especial”, digne de la declaració de festa d'interés turístic autonòmic que ostenta la Setmana Santa vila-realenca. El regidor de Turisme, Javier López, ha presentat hui aquesta nova edició de Laquima Vere acompanyat per l'autor i director de l'obra, Alfredo Sanz, a més de la consellera delegada de Porcelanosa, Mª José Soriano, i els responsables de Xarxa Teatre Leandre i Paula Escamilla, que formen part de l'equip actoral. La representació tindrà lloc aquest dissabte, 23 de març, a les 21.00 hores en la plaça Major de Vila-real.
López ha subratllat la rellevància d'aquesta edició, emmarcada en el 50é aniversari de la Junta Central de Setmana Santa, així com en la celebració del 750é aniversari de la fundació de Vila-real i del naixement de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume. El regidor ha agraït el treball de la Junta Central per a “impulsar la nostra Setmana Santa” durant l'últim mig segle, i ha recordat que “també Porcelanosa ha complit mig segle de trajectòria, 50 anys d'història, progrés, innovació, encerts i molts èxits, sempre mantenint l'essència de Vila-real, com a evidència amb el seu suport a les tradicions i la cultura de la nostra ciutat”. Per això, l'edil els ha expressat el seu agraïment, així com a tot l'equip que fa possible Laquima Vere, amb Alfredo Sanz al capdavant, al costat de la Coral Sant Jaume, solistes, orquestra, Xarxa Teatre i equip tècnic.
Per part seua, Alfredo Sanz ha explicat alguns detalls tècnics de la representació Laquima Vere, que va nàixer a Vila-real en 2007, i que “ha anat creixent any rere any al compàs de la ciutat, dels actors i de tot l'equip, gràcies al suport de l'Ajuntament de Vila-real i també de Porcelanosa, que des del primer dia ens ha acompanyat en aquest camí”.
Sanz ha explicat que el muntatge, que torna a apostar per les innovacions tècniques des del respecte a la tradició, compta amb moments de gran simbolisme com el descens de la Creu o la Resurrecció final, en la qual s'ha incorporat un glòria per a realçar aquest moment cim de l'obra. “En la Passió es conjuguen elements que sempre hem anat interpretant, des del respecte a la tradició i les escriptures, però aportant un punt de vista més personal i íntim”, subratlla Alfredo Sanz, qui destaca la gran qualitat de tots els artistes que participen, tant els actors com cantants i músics, molts dels quals procedeixen d'altres països i “any rere any volen participar en aquesta obra per la rellevància que ha anat guanyant”. En la seua opinió, la gran faena de tot aquest equip format per prop de 200 persones fa que “el públic s'identifique amb el que està veient”. A això també contribueixen totes les innovacions tècniques, com la projecció d'imatges o el sistema de so immersiu.
Finalment, Alfredo Sanz ha destacat com a novetats que “Xarxa Teatre té preparada alguna sorpresa que descobrirem el dia de la representació” i el públic comptarà també amb un llibret amb informació sobre l'obra per a poder seguir les cançons i el desenvolupament del muntatge.