elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nit ‘fantàstica’ per a l'equador de Cineculpable 2016

Nit ‘fantàstica’ per a l'equador de Cineculpable 2016
    MÉS FOTOS
    Nit ‘fantàstica’ per a l'equador de Cineculpable 2016  - (foto 2)
    Nit ‘fantàstica’ per a l'equador de Cineculpable 2016  - (foto 3)
    Nit ‘fantàstica’ per a l'equador de Cineculpable 2016  - (foto 4)

    El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real encara aquesta nit l'equador de la seua 19ª edició amb una programació que inclou un preseleccionat als Goya (‘Hostal Edén’), dues óperas prima (‘Zona 84’, ‘Cariño, me he follado a Bunbury’) i el premiat ‘Behind’, que acumula 16 guardons i 40 nominacions en diferents festivals. 

    La tercera sessió de projeccions de Cineculpable 2016 destaca també pel seu marcat accent ‘fantàstic’, un gènere en el qual s'emmarquen sis dels onze curtmetratges –la majoria amb Madrid i Barcelona com a epicentre- que es visionaran en la Secció Oficial d'aquest dimecres, al que se sumen també quatre drames i melodrames i una comèdia, la que tancarà la vetllada: ‘Cariño, me he follado a Bunbury’, un curtmetratge de Teresa Bellón i César F.Calvillo (Castella-la Manxa) que tracta de donar resposta a una pregunta: “Què passa si la dona que més vols es fica al llit amb la persona que més admires en tot el planeta?”. 

    Sobre el gènere fantàstic pivota ‘Hostal Edén’, de Gonzaga Manso (Madrid), un dels tres candidats a la 31ª edició dels premis Goya al Millor Curtmetratge 2017 que integren la programació de Cineculpable, al costat de ‘Hermanos’ i ‘Timecode’. ‘Hostal Edén’ transcorre en un hostal de carretera humil i brut, regentat per una parella d'ancians, on penjada de la paret d'una de les seues habitacions hi ha una imatge de la Mare de Déu que narra les històries dels diferents hostes que han passat per aquí.

    Els madrilenys ‘I-MEDIUM’, d'Alfonso García, una obra que narra la història de Luz, una mare desesperada per trobar a la seua filla desapareguda que decideix descarregar-se una app que connecta directament amb persones mortes; ‘Yo no he sido’, d'Ángel Ripalda; i ‘Behind’, d'Ángel Gómez i protagonitzat per Macarena Gómez (‘La que se avecina’) completen l'aposta fantàstica de l'equador del festival, a la qual se suma ‘Gentlemen’, d'Esteve Rovira i Joaquim Bundó (Barcelona), rodat en valencià. 

    A ells s’uneix també ‘Zona 84’, el primer treball de Lonan García, un curtmetratge de ficció futurista ambientat en una Barcelona post-apocalíptica, amb un rerefons de crítica social relacionat amb l'abús de poder aplicat als recursos bàsics de la terra.

    Quatre drames perfilen la segona sessió de projeccions de la Secció Oficial i la tercera de Cineculpable 2016: ‘La llorona’, d'Ernesto Martín i ‘Mírame a los ojos’, d'Olga Alamán, tots dos de Madrid; ‘Ladrones de tiempo’, de Fran X. Rodríguez (la Corunya); i el melodrama adolescent barceloní ‘Bus story’ de Jorge Yudice.

    El festival internacional de curtmetratges encara demà la recta final de les projeccions d'aquesta edició. La sessió d'aquest proper dijous tancarà la Secció Oficial del certamen, que celebrarà el divendres 25 de novembre la gala de comiat, amb el lliurament dels 7.800 euros en premis.

    Pujar