elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch posa en marxa un Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, imprescindibles per a reactivar la ciutat

Benlloch posa en marxa un Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, imprescindibles per a reactivar la ciutat
  • L'alcalde reconeix que la crisi sanitària “ens obligarà a redefinir prioritats, recursos i temps” però destaca que hi ha iniciatives que no poden esperar

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha activat en les últimes setmanes un Pla d'impuls i priorització de projectes pendents amb l'objectiu de reprendre les iniciatives en les quals l'Ajuntament estava treballant abans de la crisi sanitària en col·laboració amb diferents entitats i que “és imprescindible que es posen en marxa per al renaixement de la ciutat en els pròxims mesos”. Benlloch ha remarcat que “el nostre projecte de ciutat innovadora, moderna i solidària continua intacte, i la nostra il·lusió per crear la Vila-real del 2030 també, però la realitat és que aquesta crisi sanitària ens obligarà a redefinir prioritats, recursos i temps”.

Sobre la base d'aquesta filosofia, l'alcalde porta ja diverses setmanes perfilant aquest Pla d'impuls i priorització de projectes pendents i realitzant una “reflexió sobre allò que és imprescindible en aquest moment i és necessari que s'active com més prompte millor”. Fruit d'aquesta planificació, Benlloch ha mantingut ja diferents converses telefòniques i videoconferències amb responsables d'entitats amb les quals l'Ajuntament estava treballant en diferents projectes abans de la crisi del coronavirus per a animar-los a seguir avant i traslladar-los el suport de la institució local.

Un exemple és el projecte de creació d'una planta de cultiu de fongs i bolets comestibles, impulsat per la Fundació Manantial per a donar ocupació a persones amb malaltia mental. Aquesta iniciativa es va presentar la setmana passada en un congrés de xicotet format celebrat a la Casa dels Mundina com a primera acció de la desescalada de la participació social. “Es tracta d'un projecte d'economia social que generarà ocupació a la ciutat i que afavoreix la integració social per la qual cosa és important que puga veure la llum com més prompte millor”, insisteix l'alcalde.

Benlloch també s'ha interessat per altres dos exemples de la col·laboració públic-privada i l'aliança amb la societat civil que promou l'equip de govern: l'insectari de la Cooperativa Catòlic Agrària per a fomentar el control de plagues sostenible en l'agricultura local, i la restauració del saló de la Comunitat de Regants de Vila-real. En el primer cas, l'alcalde defensa la urgència que aquest insectari, “un projecte innovador i pioner”, es pose en marxa perquè “existeix molta preocupació per la incidència de la plaga de cotonet de Sud-àfrica, precisament una de les plagues que aquest projecte pretén combatre de forma més respectuosa amb el medi ambient, que està sent especialment virulenta enguany”. Així, Benlloch assegura que “aquest projecte no pot esperar perquè ens juguem el futur de l'agricultura”. Precisament per aquest motiu, l'alcalde ja ha trasllat al president de la Cooperativa, Juan José Ortells, que l'Ajuntament, que inicialment s'havia compromés a aportar 10.000 euros al projecte, incrementarà aquesta quantitat fins als 15.000 euros, per a afavorir que l'insectari puga ser una realitat com més prompte millor.

En el cas de la restauració del saló de la Comunitat de Regants, entitat que recentment ha celebrat el seu 150 aniversari, l'alcalde ha animat al president, Pasqual Broch, a seguir avant amb aquesta important obra i li ha reiterat el compromís del consistori d'aportar 50.000 euros a través d'un conveni que permetrà també a l'Ajuntament fer ús d'aquest saló, amb més de 130 anys d'història, per a diferents activitats. “Estem parlant d'un saló amb pintures de Joan Bosch de gran valor patrimonial, que si no es restauren a temps pot ser que més endavant ja siga tard, en un espai amb un gran potencial per a la realització d'exposicions, congressos i esdeveniments, situat a més en el centre de la ciutat, en un punt estratègic, que pot servir com a dinamitzador de l'economia local”, subratlla Benlloch. “Necessitem aquest tipus d'espais per a aconseguir la diversificació econòmica a la qual aspirem i que ens pot ajudar molt en aquest moment per al renaixement de la ciutat”, conclou.

Pujar