Benlloch exigeix a la Generalitat que complisca ja amb Vila-real i dote la ciutat de l’EOI que li correspon “per dret”
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut aquest matí una reunió amb la directora de l’EOI de Castelló, Ana Pitarch, per a abordar la situació de “col·lapse” en la qual es troba l'aulari de la ciutat. En la reunió, a la qual també han assistit el cap d'Estudis, Saül Ramos, i els regidors d'Educació, Mónica Mañas, i Territori, Emilio M. Obiol, el primer edil ha posat sobre la taula la urgència de comptar ja amb una escola d'idiomes pròpia, que done resposta a la demanda creixent de formació en la ciutat i en la comarca. “No demanem res que no siga nostre; en el seu moment, la Generalitat es va comprometre amb els vila-realencs a construir una EOI i el que volem és que complisquen ja amb la seua promesa i ens doten de l'Escola Oficial pròpia que per dret ens correspon”, detalla Benlloch.
“Ha passat ja massa temps des que en 2010 el llavors conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, va venir a Vila-real a presentar a so de bombo i platerets un projecte d’EOI que mai van materialitzar. El resultat és que hui seguim tenint un mer aulari que està completament col·lapsat”, lamenta l'alcalde, qui recorda que Castelló és l'única província de la Comunitat en la qual existeix una única Escola d'Idiomes, mentre que Alacant i València disposen de vuit centres. “Ara, sembla que la Generalitat està disposada a crear un nova escola i volem deixar ben clar que no pot existir cap dubte de quina ha de ser la seua ubicació: Vila-real, perquè és un deute que el Consell té amb aquesta ciutat, perquè és necessària i perquè, després d'anys de maquetes i promeses, ens correspon”, agrega.
Els arguments que s'han posat damunt la taula en la reunió amb la directiva de l’EOI incideixen en la importància estratègica de l'ensenyament d'idiomes per a millorar la competitivitat de la societat, així com la vocació de capitalitat de serveis i referència comarcal que ostenta Vila-real. “Amb més de 600 alumnes actualment en l'aulari local, la potencialitat de Vila-real per a albergar un escola pròpia és evident, tenint en compte a més que la creació d'una EOI en la ciutat reforçaria l'atracció d'estudiants d'altres punts de la comarca”, argumenta Benlloch. La posada en funcionament d'aquest nou centre permetria també incrementar els idiomes i nivells que s'imparteixen a Vila-real, on fins al moment només existeixen grups d'alemany, anglés i francés i dels nivells bàsic i intermedi, sense oferta per a alumnes d'avançat. Aquesta mancança se suma a la necessitat dels estudiants de desplaçar-se fins a Castelló per a realitzar qualsevol tipus de tràmit administratiu.
“La solució a aquest col·lapse que portem arrossegant ja tants anys passa per construir l’EOI que ens correspon i per a la qual, fins i tot, es van obtenir en el seu moment els terrenys, i així li ho anem a traslladar a la Generalitat”, valora l'alcalde. “No obstant açò”, puntualitza, “mentre puga materialitzar-se aquesta solució, l’EOI podria situar-se en les instal·lacions de qualsevol dels instituts que tenim en la ciutat”.