elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.300 quilòmetres de solidaritat entre Vila-real i París per a recaptar fons per a la investigació mèdica

1.300 quilòmetres de solidaritat entre Vila-real i París per a recaptar fons per a la investigació mèdica
  • José Manuel Esteban, president de Rotary Club Vila-real, pedalarà fins a París a benefici de Conquistando Escalones

El president del Rotary Club Vila-real, José Manuel Esteban, llança una acció solidària a benefici de l'Associació Conquistando Escalones. Una iniciativa esportiva i internacional amb la qual el seu impulsor s'ha marcat l'objectiu de completar amb bicicleta els 1.300 quilòmetres que separen Vila-real de París sense suport logístic, amb tenda de campanya i portant només l'imprescindible, i que les persones o empreses interessades puguen patrocinar els quilòmetres del trajecte. El repte es desenvoluparà el mes vinent d'agost i col·laborar és molt senzill. Els organitzadors d'esta curiosa acció han creat una campanya en el portal migranodearena.org (https://www.migranodearena.org/reto/pedaleando-por-la-cura-de-millones-de-personas) en el qual, des de tan sols dos euros, es pot patrocinar un quilòmetre. La persona que done 10 euros patrocinarà 5 quilòmetres; amb 20 €, 10 quilòmetres i així, successivament. I esta aportació… Com es transforma en suport per a la investigació? Amb dos euros de donatiu (1 quilòmetre del recorregut) es cobrixen 8 minuts de la investigació mèdica que realitza el laboratori de Genòmica Translacional de la Universitat de València, dirigit pel professor Rubén Artero. Així, si es recapten els 2.600 euros marcats, l'Associació Conquistando Escalones podrà cobrir 10.400 minuts d'investigació.

Esteban va conéixer a Abrahán Guirao, president de Conquistando Escalones, l'estiu passat gràcies al rodatge de la sèrie Abrahán amb gen. Des d'eixe moment va tindre clar que volia impulsar alguna iniciativa a favor de l'Associació i, per tant, de la investigació mèdica de la Distròfia Muscular de Cintures 1F/D2 (LGMDD2) per a donar amb un tractament o cura definitiva per a esta malaltia considerada rara i que, al seu torn, servirà d'avanç cap a un tractament més efectiu contra la sida ja que la mutació que causa la LGMDD2 fa que els qui la patixen siguen immunes al VIH pel que les troballes sobre una malaltia, beneficien a l'altra. “Com la vida mateixa i com Abrahán, esta acció suposa la conquesta d'un doble repte, l'esportiu i el social, que permeta el desenvolupament de tractaments per a la malaltia”, indica el president de Rotary Vila-real.

Què és Conquistando Escalones?

L'Associació Conquistando Escalones està formada per afectats per una malaltia rara, genètica, hereditària i degenerativa anomenada Distròfia Muscular de Cintures 1F/D2. Fa uns anys es va descobrir que la mutació que la causa, els fa immunes al VIH. L'associació sufraga les investigacions d'un ampli grup de científics que busquen una cura per a la seua malaltia i alhora nous tractaments per al VIH.

Estes investigacions es duen a terme de manera coordinada en centres com La Fe de València, l'Institut Carles III de Madrid, la Universitat de València, la Universitat de Bolonya i l'IRCCS San Camillo de Venècia, en col·laboració amb molts altres laboratoris de països com el Regne Unit, França o Bèlgica entre altres.

Pujar