VÍDEO| Coneix la investigació que ha portat a Guillermina López al Premi Rei Jaume I en Investigació Mèdica
Des de 2008 dirigeix el laboratori de Desenvolupament, Plasticitat i Reprogramació de Circuits Sensorials en l'Institut de Neurociències d'Alacant
S'espera que al novembre la Llotja de la Seda de València aculla un any més el lliurament dels Premis Rei Jaume I amb la presència dels reis d'Espanya, Felipe i Letizia.
El passat 6 de juny, el jurat d'aquests importants premis científics -amb una vintena de Premis Nobel reunits a València- va triar a les persones guanyadores de les sis categories en les quals es divideixen els premis. Es tracta d'Antonio Echavarren Pablos, en la categoria d'Investigació Bàsica; Olympia Bover Hidiroglu, en Economia; Guillermina López-Bendito, en Investigació Mèdica; Carlota Escutia Dotti, en Protecció del Medi Ambient; Daniel Maspoch Comamala, en Noves Tecnologies, i Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila (Cascajares) en Emprenedor.
Guillermina López: “Els circuits que tenen a veure amb el tacte, amb la vista, es formen durant el desenvolupament prenatal”
En el cas de Guillermina López-Bendito hem pogut conéixer una mica més com és la investigació que li ha portat a aconseguir aquest prestigiós guardó. Des de 2008 dirigeix el laboratori de Desenvolupament, Plasticitat i Reprogramació de Circuits Sensorials en l'Institut de Neurociències d'Alacant.
S'espera que les seues troballes seran determinants per a la definició de futures aproximacions terapèutiques a les alteracions del neurodesenvolupament. La investigadora de la UMH estudia la formació de les connexions neuronals.
“El que nosaltres hem trobat és que els circuits que tenen a veure amb el tacte, amb la vista, es formen durant el desenvolupament prenatal. Això es coneixia ja el que passa és que el nostre laboratori el que he trobat és que són funcionals aqueixos circuits, és a dir que quan estimulàvem en un embrió la part tàctil, veiem que s'activen les neurones que en el futur processaran aqueixa informació tàctil. Ja en l'embrió estan formades aqueixos circuits i són funcionals” ha informat la científica.
Guillermina López ha destacat que “sabem que quan abans es perd un òrgan sensorial es produeixen adaptacions molt més grans, llavors nosaltres volem entendre la capacitat del nostre cervell d'adaptar-se com més prompte millor a aqueixa pèrdua sensorial i com el fa, quins són aqueixos mecanismes”.
La #investigadoraUMH Guillermina López ha sido nombrada Premio Rei Jaume I en Investigación Médica 👩🔬🎖️
— UMH (@UniversidadMH) August 30, 2023
Conoce las investigaciones que lleva a cabo. pic.twitter.com/fu4up6pwjw