Teatre per a treballar contra la violència de gènere entre homes i dones adults
L'Escola Itinerant de Teatre Social de la regidoria d'Igualtat s'embarca en una nova aventura
En aquesta ocasió es tracta de dos espais una per a homes i un altre per a dones que tenen com a finalitat consciencia sobre la violència de gènere a través de l'art
Aportar eines per a detectar la violència, des de les seues formes més subtils i acceptada; afavorir l'autoconeixement i el posicionament enfront de les violències; i emprar l'art com a mitjà de transformació i de presa de consciència són els principals objectius que persegueixen aquests nous grups.
Des de l'escola un dels seus directors, Fran Pintadera, destaca que “és fonamental que els homes tinguem espais propis on trobar-nos i parlar d'aqueixos aspectes de la masculinitat tòxica que volem llevar de la nostra vida. Els homes també patim el patriarcat, i molts no encaixem en el mandat de l'home hegemònic. Aquest espai permetrà crear xarxa, no sentir-nos sols i avançar amb una fi comuna”.
“L'art pot semblar entreteniment o una eina per a desconnectar; però en realitat ens connecta amb moltes parts de nosaltres: creences, cos, confiança i essència. Compartir en aquest context creatiu, d'unió i lliure de judicis és transformador a nivell individual i col·lectiu”, explica la també directora del grup Mariana Marjánka.
La psicòloga municipal, Laura Sánchez, ha assenyalat que "la violència de gènere és una de les majors xacres a les quals la nostra societat ha de fer front en l'actualitat. Apoderar a la ciutadania en contra d'ella, a través d'iniciatives participatives com les d'aquests Grups de Teatre Social, és l'objectiu que persegueix la Regidoria d'Igualtat de Sant Vicent. Esperem que servisquen com a exemple de lluita contra la violència de gènere i testimoniatge de canvi social".
"Al llarg d'aquests anys hem pogut veure com els homes, cada vegada en major mesura, s'han anat sumant a aquesta lluita contra la violència de gènere, una lluita que des del principi no és només de dones. És una lluita de la societat contra una xacra que aquesta sent molt difícil d'erradicar per això des de la regidoria d'Igualtat no escatimarem en mitjans per a intentar frenar-la. Això significa integrar a totes les parts, homes i dones", ha afirmat la regidor d'Igualtat, Isabel Candela.
Les persones interessades podran obtindre més informació i inscriure's fins al 18 de setembre cridant o enviant un WhatsApp als següents telèfons: 630 905 933 / 651 572 120.