Castellano

• Un gol magistral de la jugadora valenciana decidix el partit davant Gran Bretanya

MÉS FOTOS
La valenciana Lola Riera guia a Espanya cap a la victòria en el seu debut olímpic - (foto 2)

Inici per a Espanya en estos Jocs Olímpics. Tan sols 6 taules després de la victòria en semifinals en el preolímpic, Espanya s'enfrontava a Gran Bretanya en un partit crucial en la fase de grups, i que en un partit molt treballat van aconseguir véncer por 1-2.

El partit va començar a una velocitat vertiginosa i es va posar ràpidament a favor d'Espanya. Xantal Giné va llançar un flic a l'àrea que Laura Barrios va centrar i Laura Barrios va posar la guinda al pastís anotant el primer gol en estos Jocs Olímpics per a la jugadora madrilenya (3’). Però poc va durar l'alegria en la banqueta espanyola, ja que Gran Bretanya va empatar des del Penal (Giselle Ansley, 4’). Les RedSticks van arribar novament a àrea con una grandíssima acció tècnica de Bea Pérez que busca va estar de posar en perill a la portera britànica. I va arribar el Lolazo que estàvem esperant. Una execució magistral de l'arrossegament marca de la casa de Lola Riera des de torre 2 avançava a Espanya mancant sis minuts del final del quart des del Penal Córner (2-1).

La desimboltura d'Espanya va seguir en el segon quart. Marta Segú creuava el camp com una bala per a buscar àrea, però va xocar con la portera. Però pocs minuts després, Gran Bretanya va pujar la línia de pressió, tallant cap al costat dret de la defensa espanyola i va tindre dos oportunitats en Penal. Molta passada de bola en els últims minuts per a llegar al descans mantenint el 1-2.

El tercer quart va començar con una oportunitat de Penal per a Gran Bretanya, però ho contraataque Sara Barrios va intentar crear oportunitats per a Espanya xocant con la defensa britànica. Les britàniques continuaven pressionant con intensitat i les de Carlos García Cuenca van contindre bé dos situacions d'ataque de Penal. Espanya va ressorgir, llançant dos penals sense encert, i posteriorment va arribar con perill a l'àrea Marta Segú case sense angle a porteria que busca va estar de donar la tercera alegria al combinat espanyol. Per a tancar el quart, Sara Barrios va alçar al públic espanyol con un contraataque con el que va creuar el camp.

Espanya tenia quinze minuts per a mantindre el resultat i poder sumar uns valuosos punts en la fase de grups. Vaja si ho va fer. La defensa del Penal de les RedSticks es va mantindre sublime, igual que en totes les anteriors ocasiones, i Clara Pérez va buidar la porteria en l'onzena ocasió de PC de les angleses. No sols va haver-hi defensa: Alejandra Torres- Quevedo va tallar una passada britànica i va passar a Sara Barrios que va llançar un flic per a llegar a la línia de 22. Blanca Pérez es va animar pocs minuts després a l'ataque, deixant excel·lents sensacions per a ho equipe espanyol.

Gran Bretanya va ser con tot, traient a la portera per a guanyar una jugadora nova de camp en un partit crucial per a tots dos conjunts, però les RedSticks van gestionar d'allò més bé els últims minuts per a alçar-se con la victòria.

Lola Riera: “Estic molt contenta d'haver pogut marcar, hem fet una variació del primer penal al segon i ha sigut la clave per a poder anotar. Elles han llançat moltíssims penals, però nosaltres tenim molta confiança en la nostra portera i en la nostra defensa. Elles han intentat de tot i estem encantades d'haver pogut defendre tan bé”.